MAKE UP

Beauty report: Donna Karan i Diane von Furstenberg

Kakav su make up dvije ikone američke mode pripremile za pistu?
Revije Donne Karan i Diane von Furstenberg svake su sezone popunjene do posljednjeg mjesta, a velike majstorice američke mode odavno su si priskrbile zvjezdanu klijentelu, koja je i ovog puta dominirala prvim redom. Osim probrane kreme, dvije dizajnerice veliku podršku uživaju i od kolega dizajnera, koji su također došli pogledati što dvije dame u modnom smislu nude za nadolazeću jesen.

 


Tematika revije kod Diane von Furstenburg bila je vezana uz ljubavne sastanke koji nose dozu misterije i zavođenje, a uz pripijene haljine kao salivene su pristajale sjajne, chignon punđice u stilu 30-ih. Make up artist James Kaliardos također se vratio u realizam 30-ih i kreirao glossy make up s naglaskom na oči. Na kapcima je miješao MAC Powerpoint Eyeliner u nijansi Gray Utility i MAC sjenilo za oči u nijansi Linger Softly, a nakon toga je svestrani gloss nanio na sredinu kapka, kako bi stvorio iznenađujuću teksturu, koja je čas mat, a čas sjajna. Obraze je konturirao MAC-ovom Pro Sculpting kremom, a potom highlihterom naglasio jagodice obraza, luk obrve i most nosa. Završni dodir dao je ruž za usne u neutralnoj nijansi.

 

Donna Karan niz pistu je poslala modele u vlastitoj viziji Marlene Dietrich, a ispod mini fedora šeširića skrivale su se maštovite frizure i radikalan make up. Artistica Charlotte Tilbury naglasila je kako make up ima ekscentričan prizvuk s malim pomakom. Kao i na reviji DvF, korišteni su isti MAC-ovi proizvodi. Tilbury je prvo počela s MAC Comfort kremom i Studio Finish korektorom, kako bi izgladila sve nesavršenosti. Potom je koristila Pro Sculpting kremu za konturu lica, Pearl Creme Colur Base nanijela je na jagodice obraza, most nosa, iznad gornje usne i u sredinu usana. Fokalna točka ovog looka bile su oči, a Tilbury je na kapke nanijela miks MAC-ovih Diva i Partyline ruževa za usne i stvorila jednu specifičnu nijansu višnje. Umjesto nanošenja maskare, obrve su popunjene Fling i Lingering olovkama.

 


H.B.
Photo: Style.com

 

Objavljeno: 15.02.2012. u 20:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p