MAKE UP

Beauty report: Fendi i Gucci

Statement make up na očima i usnama
Milano je ovih dana ponovno došao u žižu događanja, i to ponajprije zahvaljujući tjednu mode, koji je prije dva dana počeo otkrivati sve svoje čari modnome svijetu. Svoje vizije jeseni 2012. dosad su već pokazala velika imena poput Guccija i Fendija, a dugoočekivane revije su malo koga ostavile ravnodušnim. Guccijevu darkersku reviju pratio je podjednako mračan make up s naglaskom na usnama, dok je Fendi svoju inspiraciju i miješanje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti odlučio naglasiti gotovo anđeoskim make upom.

Karl Lagerfeld ponovno je htio vidjeti naglašene oči na Fendijevoj reviji, stoga je Peter Philips odlučio upregnuti sve svoje snage i postići ovaj eteričan look. Prošle godine na kapcima su dominirale zlatne i srebrne folije, a ove je Philips koristio MAC Lipmix, kojim je uz pomoć četkice kapcima dao dojam bijelog perja. Oči su tako bile komplementarne bijelim detaljima u kolekciji, a make up na očima jest dopunjen tankom crnom linijom duž gornje linije trepavica (korišten je Chanel Stylo Yeux Waterproof Eyeliner). Nekoliko sloja maskare naneseno je kao završni dodir.

 

Mračna romantika jest opis koji je Pat McGrath dala za beauty look na Guccijevoj reviji. Itekako primjetne ponovno su bile izbijeljene obrve, kojima se Frida Giannini vraća iz sezone u sezonu, a McGrath njene vizije potom i provodi u djelo. Ipak, sva pozornost usmjerena je na usne, koje su kao i prije dvije sezone obojene u boju trule višnje. Rub usana istaknut je tamno crvenim ružem za usne, dok je u središte usana natapkan jarko crveni pigment s malo sjaja. Obrazi su konturirani, a na vrhove jagodica stavljena je mrvica highlightera, kako bi se one savršeno stopile s "nepostojećim" obrvama.

 


H.B.
Photo: Style.com

 

Objavljeno: 24.02.2012. u 17:28

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p