MAKE UP

Beauty report: Fendi proljeće/ljeto 2012.

Kamuflirane obrve i strukturirane bouffant frizure

Raspravu o tome jesu li veći trend izbijeljene obrve ili guste i naglašene, koja je zajednicu make up umjetnika držala na nogama posljednjih nekoliko sezona, uspješno je zaključio vizažist Peter Philips, koji je na Fendijevoj pisti obuhvatio oba trenda i predstavio sasvim novi način naglašavanja lukova.

 

Novitet su zlatni i srebrni listići na kapcima modela, koje je Philips nazvao "grafičkim metalik elementima". Isprva je povukao debelu crnu liniju tušem duž linije trepavica (koristio je Chanel Stylo Yeux Waterproof Long-Lasting Eyeliner u nijansi Black) te potom stavljao komadiće reflektirajućih listića, laganih poput pera, do preko kosti obrve, koristeći prijanjajući gel. Odlučivši da je blještava folija dovoljna za privući poglede, ostatak make upa Philips je sveo na minimum. Stavio je malo ružičastog rumenila na obraze (Chanel Joues Contraste Blush u nijansi Rose Ecrin) i utapkao mrvicu svoje nove Pro Lumiere podloge na usne, kako bi ih neutralizirao u odnosu na lice.

Prisjećajući se voluminoznih frizura Hitchcockovih heroina 60-ih, koje su stvorene i prošle sezone, stilist Sam MacKnight odlučio se za strukturiranu bouffant frizuru za proljeće. Kosu je pripremio Frédéric Fekkai Coiff Bouffant Lifting & Texturizing Spray gelom kako bi omogućio efektivnije začešljavanje kose, potom ju je natapirao i podvrnuo prema potiljku, stvarajući dojam začešljanje bob frizure.


H.B.
Photo: Style.com

Objavljeno: 24.09.2011. u 19:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p