MAKE UP

Beauty report: Haute Couture jesen 2011.

Kakve su ideje makeup artisti prenijeli na pistu?

Romantični Pariz prošlog je tjedna postao okupljalište kreme modnog svijeta, koja je u grad došla pogledati recentne kolekcije visoke mode. Modni dio couturea uglavnom je zadovoljio želje i ukus publike, a u središte pozornosti također je došao fenomenalan make up, kao i fantanstični ukrasi za kosu. Veliko iznenađenje bio je i nov način primjene tuša, koji je postao predmet umjetničkog izraza. Palete boja uglavnom su išle u krajnost - ili su se koristile nježne i meke nijanse ili je make up bio sjajan i napadan. Trendove koji su se iskristalizirali na ovogodišnjem coutureu, donosimo u nastavku.

 

Više je više

U taboru Christiana Diora nisu se mogli odlučiti između pompoznih frizura, predimenzionirano naglašenih očiju ili velikih usana pa su odlučili sve troje ukomponirati u isti look. Makeup artistica Pat McGrath, inspiraciju je pronašla u ludim pariškim disco partyjima te je glavni akcent ipak bio na očima. On je uključivao neonski color block na obrvama, metalik nijanse sjenila, debele linije tuša, kao i predimenzionirane šljokice upotpunjene sjajno crvenim ruževima ili  onima u mat koraljnim nijansama. Frizure su bile voluminozne s gusto natapiranim pramenovima i šiškama.

 

Stéphane Rolland također je prigrlio smjeli makeup. Vizažisti su oči modela ukrasili dvostrukim potezom tuša, uz gornji i donji rub kapka te su, kao i kod Diora, liniju tuša izvukli u krilo. Ostatak makeupa bazirao se na smokeyju i dramatičnom tamnoljubičastom ružu.

U backstageu Jean Paul Gaultiera primjenjivala se jednaka tehnika dva poteza tušem koji su definirali obrub oka. Naglašene oči kombinirane su sa žarko crvenim ružem i šarenim pernatim ukrasima za kosu, koji su zaokružili Gaultierov otkačeni styling.

 

Jedva vidljiv makeup

Uz minimalne poteze kistom pri nanošenju rumenila, makeup artisti na revijama Anne Valerie Hash, Ellieja Saaba te Iris van Harpen transformirali su lica modela u vizije svježeg, ženstvenog savršenstva. Kapci su lagano osjenčani, na obraze je nanesena tek mrvica rumenila, a na usne nježno utapkan ružičasti ruž ili su jednostavno premazene prozirnim sjajilom. Frizure koje su pratile navedene makeup stilove bile su suptilne: opuštene, valovite chignon punđice.

 

Kod Valentina je makeup bio jednako neodoljiv, zahvaljujući Pat McGrath koja je zlatnu boju koristila u kombinaciji s ružičastom, dok se stilist Guido Paulo pobrinuo za frizure - ukrasne trakice propleo je kroz nisko pozicionirane chignon punđice.

 

Zanimljiva pokrivala za glavu

Neobične instalacije na glavama modela otimale su pažnju. Bilo je tu mnogo perja koje je stilist Odile Gilbert "ugnjezdio" na šešire na revijama Alexis Mabille i Jean Paul Gaultiera.  Stephen Jones odradio je spektakularan posao za Dior, izradivši pokrivala koja su sve oduševila.

 

Na predstavljanju Armani Prive kolekcije imali smo priliku vidjeti šešire u origami stilu koji su savršeno upotpunjavali Armanijevu, Japanom inspiriranu kolekciju. Giambattista Valli predstavio je djevojački zaigrane, velike crne i bijele mašne.

 

Umjetnički potezi tušem

Piste su bile pune makeup stilova koji su uključivali dvostruko obrubljene kapke. Linije su izvučene pri vanjskoj strani oka ukoso te su djelovale kao krila. Uz gore spomenute; Stéphanea Rollanda i Jean Paul Gaultiera, Armani je također potegnuo dvije linije tušem, crnu i smeđu, koje su se na kraju idealno stopile sa sjenilom. Giambattista Valli zadržao se na samo jednoj liniji.

 

Peter Philips oči modela na Chanelovoj reviji prekrio je dramatičnim maskama, no kapci su ipak bili dramatično iscrtani crnom olovkom, koja je, kao i gore navedeni stilovi, izvučena u krilo te pomalo zamuljana. 

 

H.B.


Photo: elle.com

Objavljeno: 13.07.2011. u 10:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p