MAKE UP

Beauty report: Lanvin i Jean Paul Gaultier

Pariški dizajneri obožavaju dramatično naglašene oči
Na pariškom tjednu mode svaka revija prati se s posebnom pozornosti, a atmosferu svake sezone dodatno zagriju velika imena Jean Paul Gaultier i Lanvin, od kojih je potonji kolekcijom za jesen/zimu 2012./2013. proslavio desetu godišnjicu i više no uspješna partnerstva s ekscentričnim Alberom Elbazom. Iako je Jean Paul Gaultier na svojoj pisti istraživao cool vibru New Yorka, a Elbaz još jednom preispitivao oblik ženskog tijela, suptilno mu dajući obline krojevima, što se make upa tiče oba dizajnera odlučila su svojim modelima dati dramatičan pogled, s bogato naglašenim očima.


Kako bi make up propisno odgovarao Lanvinovoj kolekciji punoj bogatih boja i ženstvenih silueta, ali bez da ih pritom nadjača, pobrinula se Pat McGrath, koja je dodala tek jedan grafički detalj licima modela, a to je bio debelo nanesen crni tuš za oči, lagano izvučen u krilo. Za ovaj make up inspirirala ju je tehnika ilustracije, stoga je tušem prvotno iscrtala kapak do njegova pregiba, naglasila pregib te potom ponovno nastavila podizati liniju tuša prema sljepoočnicama. Koristeći kosi kistić i crno kremasto sjenilo, McGrath je povukla nedefiniranu liniju u sredini donjeg kapka. Baza make upa bila je čista i neutralna s tek malo highlightera nanesenog na most nosa i iznad gornje usne.

Uz malo 80-ih i malo neizbježne punk tematike, make up i frizure na reviji Jean Paul Gaultiera ponovno su bili za pamćenje. Inspiracija sprejevima došla je čak i do frizura modela, koje su bile ispeglane i potom obojene u različite boje blizu korijena. Za šarene frizure zaslužan je bio Guido Palau, dok make upom na revijama Jean Paul Gaultiera već dugi niz godina suvereno vlada Stéphane Marais. Ovaj make up artist odlučio je parirati frizurama s bogato naglašenim očima, kao jedinim detaljem na licima modela, a način njihova naglašavanja bio je prilično specifičan. Umjesto preciznih nanosa tušem, Marais se odlučio na razmuljani make up te je za početak uokvirio unutarnje rubove kapaka crnom olovkom. Crnim tušem poželio je stvoriti efekt preslikavanja maskare na gornje i donje kapka, a dodatnu dramu pogledu su dale naglašene trepavice.


H.B.
Photo: Style.com

Objavljeno: 04.03.2012. u 19:02

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p