MAKE UP

Beauty Report: Milano Fashion Week

Što se nosilo na pistama Milana?

New York je pokazao svoju prirodniju stranu- nude, smeđa sjenila i općenito prirodan njegovan izgled, a što nam je priredila talijanska modna prijestolnica? Neki dizajneri su nastavili u istom tonu, a neki su odlučili progurati nove trendove.

Među one koji su veličali prirodnost svakako spada i Prada koja je glavni akcent stavila na obrve! Sasvim neočekivano obrve su tako plijenile pažnju umjesto usana ili očiju koje obično ističemo, možda zato jer su bile dodatno podebljane i iscrtane olovkom i počešljane prema gore. Kuća Marni odlučila se za dječački izgled- s malo sivog sjenila i malo ciglaste narančaste ili smeđe boje na usnama za totalno nevini, čak dječji izgled. Tom Pecheux izjavio je kako je želio postići izgled „kao da je iz salona uskočila u svoj auto". Nismo sigurni što je želio time reći, ali zagasiti tonovi devedesetih su se vratili na pistu!

Guccijeve manekenke nosile su nude usne i oči obrubljene linerom uz mnogo zlatnog sjenila. Ova prekrasna kombinacija funkcionira danju i noću, a tim stopama pošla je i kuća Versace čiji modeli su imali nešto putenija usta, ali i liniju tuša isključivo na gornjem kapku. Modeli na reviji Giorgia Armanija nisu nosile nude trend, nego samo prepudrane usne i zanimljivo fluorescentno sjenilo na dijelu kapka uz nos, nanešeno precizno u špic na koje se nastavlja obično mat sivo sjenilo čineći tako zanimljive „grafičke obrve" kako su to opisali u kući Armani. Ovaj pomalo pomaknut look teško da će pronaći svoje poklonike, ali pohvale Lindi Contello za hrabrost i inovativnost.

             

                  Bottega Veneta                  Marni                         Max Mara

Djevojke koje su bile angažirane za Dolce & Gabbanu izgledale su očaravajuće s jednostavnim, ali vrlo efektnim make up-om. Klasični crveni ruž zamijenio je onaj boje fuksije koji je uz par slojeva maskare sve što trebate za savršen i ženstven look. Roberto Cavalli s druge strane, ne odustaje od viđenja žene kao femme fatale, pa su čak i u ovim vremenima, kada je prirodnost na cijeni, njegovi modeli nosili teški smokey eyes s mnogo smeđeg i brončanog sjenila. Kuća Bottega Veneta na pistu je poslala djevojke, očito inspirirane novim romantizmom osamdesetih- s blijedom puti i mnogo crnog, mačkasto nanesenog sjenila.

           

                              Versace                                              Gucci

Koliko god Milano bio na cijeni, ne možemo reći da smo vidjeli nešto novo i neočekivano, barem kad je o make up-u riječ. Ove godine je sav make up bio pomalo dosadnjikav i "ziheraški"- zapravo predvidljiv. Nitko ne očekuje da se Cavalli odrekne smokey looka, niti da Prada pošalje modele s artistički nanešenim bojama, a kao jedina inovativna i svijetla točka nameće se Armani koji je jedini odstupio od tri vječna trenda: crvenih usana, nude looka i smokey eyesa koji je nakon ovako duge vladavine svima itekako dosadio.

Borina Kopčić

Objavljeno: 04.03.2010. u 22:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p