MAKE UP

Beauty Report: Milano Fashion Week

Što su nam pripremili u Italiji?

Postoji li neki trend koji je obilježio milanski tjedan mode. Možda samo izostanak toliko obožavanih smokey očiju. Nije se nametnuo niti jedan novi trend niti se pokazala očekivana doza kreativnosti. Dakle, preko Jadrana ništa novo.

Gucci i Fendi su se odlučili za naglaske na usnama. I dok je Fendi svojim modelima podario eklektično ružičaste usne koje graniče s fluorescentno rozim, Gucci se u maniri hollywoodskog glamura odlučio na crveni ruž. Sjajna crvena boja na usnama upotpunjena je glossy obrazima i slojevima crne maskare, a sličan ostatak looka odabrao je i Fendi.

Prada je ponudila nemalo iznenađenje. Iako poznati po klasičnim i nosivim lookovima, ovoga puta odabrali su Charlston za novi milenij. Osim frizura koje su podjećale na ludo doba 1920-ih, modeli su imali srebrno sjenilo, grafički naneseno sve do gustih obrva.

                                     

Versace se odrekao uobičajenog agresivnog seksepila, za seksi neutral look. Ovolika doza prirodnosti uistinu osvaja, ali samo ukoliko imate savršen ten ili znate kako ga postići (bez vidljivog make up-a dakako). Zalizana kosa s wet efektom samo je dodatno upotpunila dojam.

                                     

D&G su na pistu poslali male slatke lutkice, svjetlucavih očiju i obraza. Jedino istaknuto na modelima su bile usne, ali i one su bile u hladnoj, gotovo nude ružičastoj boji.

                                     

Borina Kopčić

foto: Style.com

Objavljeno: 27.09.2010. u 09:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p