MAKE UP

Beauty report: New York Fashion Week

Koji trendovi su zavladali New Yorkom?

Da, znamo da se proljeće čini godinama daleko, ali New York nas je već počastio jesenskim trendovima! Ako ste očekivali nešto revolucionarno i spektakularno, onda vas moramo razočarati viješću kako su jesenski trendovi u New Yorku samo reciklaža nekih starih, svima nam dobro poznatih.

Na reviji Diane Von Furstenberg smo tako imali priliku vidjeti pin up look u nešto seksepilnijoj verziji (ako je to ikako moguće). Sočne crvene usne iscrtane su izvan prirodnog ruba, a oči naglašene samo crnom olovkom i maskarom. Inače, ako je suditi po newyorškim trendovima crna olovka doživljava comeback!

Prirodni look Donne Karan zapravo je jedan od zahtjevnijih za nošenje. Nijanse narančastog sjenila definitivno nisu za svakoga, pogotovo ako su u kombinaciji s mat ružičastim ružem hladnog podtona. Mi ga stoga vidimo samo na najhrabrijim djevojkama (i onima koje su dobro naspavane, jer narančasto sjenilo čini oči umornima).

Treća gracija američkog tjedna mode- Anna Sui, odlučila se za look s pomakom i za razliku od mnogih, uspjela razbiti monotoniju New York Fashion Weeka. Već spomenutom crnom olovkom iscrtani su lukovi iznad samih kapaka osjenčanih shimmerastim sjenilom. Mirna ruka, precizno oko i mnogo iskustva potrebni su za ovaj look.

Derek Lam predlaže fantastičan večernji look s plavo-sivim smokeyem i nude usnicama koji je logičan nastavak proljetnog trenda nošenja sivog sjenila.

Michael Kors je na tragu „no make up" looka, ali ne dajte se zavarati. Savršeno konturirane jagodice nisu tu same od sebe. Brončane, ali i dalje svijetle nijanse odlične su za stvaranje osunčanog dojma u hladnim jesenjim danima.

Sestre iza imena Rodarte su nas prije svega oduševile frizurama. Duboki razdjeljak na stranu i kosa položena tako da pokriva jedno oko puno su nas više privukle od smeđkastih ruževa koji nas još uvijek previše asociraju na devedesete.

Istaknute obrve na reviji Alexandera Wanga također su jedan od trendova koji se provlači već nekoliko sezona. Ipak moramo priznati kako nam se sviđaju putene breskvaste usnice i oči istaknute samo maskarom.

Za razliku od njega Marc Jacobs svoje jesenske modele vidi na lutkicama porculanskog tena, s blijedim obrvama, rumenim obrazima i očima istaknutim tušem.

Jason Wu je bio jedan od rijetkih koji je u svoj styling uspio unijeti dašak neočekivanog: njegovi modeli sa zlatnim i ljubičastim sjenilom, gustim, gotovo neurednim obrvama, očiju uokvirenih crnom olovkom, besprijekorno blijedog tena sa savršenom manikurom u boji vina i zlata uspjeli su nas oduševiti na inače monotonom tjednu mode. Od Jasona nismo manje ni očekivali!

 

Borina Kopčić

foto: Style.com

Objavljeno: 17.02.2011. u 15:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p