MAKE UP

Beauty report: Paris Fashion Week

Koji trendovi vladaju Parizom?

U modnom svijetu dobro je poznata činjenica da su i London i New York i Milano ok, ali samo je jedan Pariz! Još jednom Pariz je potvrdio svoj status modne prijestolnice svijeta, ako ničim drugim, onda lookovima koji su svojom raznolikošću odskakali od dosad viđenih lookova koji su ličili jedan drugom, kao jaje jajetu.

 

Teško je istaknuti isključivo jedan trend koji je vladao Parizom- jer takav ne postoji! Dok su Balmain djevojke šetale s totalnim no make up lookom, Diorovi modeli su nosili izražajan, fatalistički make up u zagasitim bojama. Smeđe nijanse sjenila nanesene do sljepoočnica i natapkani ili srcoliko naneseni tamno ljubičasti ruž, možda su previše za svaki dan, ali su na piste donijeli dašak avangarde i eklektičnosti.

                                          

                                                        Christian Dior

Dva looka bili su potpuno oličenje pariškog chica: onaj kuće Celine i Givenchya. U Celineu je Dick Page (kojeg je još samo Yves Saint Laurent uspio angažirati ove sezone u Parizu) stvorio profinjen i clean look: oči lagano obrubljene crnom olovkom te obrazi i usne u neutralnim bojama bili su savršeno nadopunjeni s zalizanim repom. Ovom, pomalo androgenom stilu Givenchy je suprotstavio veoma ženstvene usnice crvene boje. Lakirani izgled usnica, toplo ružičasto sjenilo, blajhane obrve i blijedi ten unijeli su dašak heroin chica.

                                          

                                                           Givenchy

Najhrabriji make up viđen je na Balenciagi: limun žute, baby plave, zelene i ružičaste obrve bile us pravo iznenađenje. Možemo pretpostaviti da je ovo nastavak priče koju je započeo Armani u Milanu s neonskim linijama ispod obrva, ali ne možemo zamisliti da bi obojane obrve mogle postati mainstream trend. Uostalom, viđene su na samo dvije revije i preekstremne su čak i za večernje izlaske.

                                          

                                                             Chanel

Chanel i Chloe pošli su putem crnog sjenila na očima. I dok je Chanel ipak unio dašak inovativnosti koristeći kremasto sjenilo za umrljan izgled, Chloe modeli bili našminkani crnim mat sjenilom, s debelim obrvama počešljanim prema gore. I dok je na Chanelovoj reviji ostatak make upa bio minimalan (prepudrane usne i lagano rumenilo), u Chloe nisu mogli odoljeti zovu smeđeg ruža koji se polako, ali sigurno vraća u naše kozmetičke torbice.

Borina Kopčić

Objavljeno: 12.03.2010. u 05:05

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p