MAKE UP

Beauty report: Paris Haute Couture Jesen 2012.

Make up stilovi i frizure koje su vladale najraskošnijim danima visoke mode
Iako se obično divimo finalnim couture proizvodima, koji se kao iz bajke nižu pistom jedan za drugim, iza kulisa showa odigrava se druga strana umjetnosti. Dizajneri, make up umjetnici i frizerski stilisti nastoje stvoriti jednu sveobuhvatnu i nezaboravljivu priču, koja najbliže odgovara pojmu visoke mode, često vrlo privilegirane za one s najviše talenta, uspjeha i sreće.


Beauty segment u sklopu couture tjedna mode iznimno je bitan, a osim same prezentacije, u Parizu se nerijetko rađaju i neki novi trendovi u vidu make upa ili frizura. Najmaštovitija ove sezone, bila je revija couture umjetnika Giambattiste Vallija, koji se poigrao motivom šumske vile i u potpunosti ga translatirao na svoje modele. Potpuno čista lica s neutralnim obrvama i usnama, dobila su tek mali, srebrni akcent u području očiju, a preko zalizanih, sleek punđica i lica presvućene su mrežice s ukrasnim leptirima.


Čista lica i ove sezone preferira Valentino, brand koji je posljednjih sezona odlučio da odjeća govori sama za sebe, dok su make up stilovi i frizure uglavnom svedeni na minimum. Imperativ je zdrav i sjajan ten, a privid 'no make up' looka stvaraju odlična podloga, sjenilo i rumenilo u prirodnim tonovima i tek jedan premaz maskare.

 

Jean Paul Gaultier zato voli pretjerivanje u svakom segmentu, bez ikakvih negativnih konotacija. Besprijekoran make up od njegovih modela čini prave femme fatale, a glavnu riječ imaju crni smokey-eye i vatreno crveni, glossy ruž na usnama. Frizure su sleek, s razdjeljkom sa strane, presvućene ukrasnim mrežicama s uzorkom malih bisera.


Sviđala vam se estetika modne kuće Versace ili ne, ne može se poreći kako kreativni um Donatelle Versace na površinu uvijek pokušava izvući seksipil, a make up i frizure u ovom slučaju kolekciji daju na privlačnosti. Couture vizije tako su nadopunili bogati, glossy valovi, koji su se prelijevali preko lica, na tenu je korišteno mnogo bronzera kako bi se postignuo osunčani look, oči su mekano naglašene cijelim nizom zemljanih tonova, a usne su jednostavno neutralne i sjajne.


Debitantsku reviju Rafa Simonsa za Dior, oko koje su se lomila mnoga koplja, obilježio je vrlo svjež make up u jarkim tonovima. Karakteriziraju ga svjež ten, lagano konturirani obrazi, ledeno plavo sjenilo na gornjem kapku, lagano izvučeno u krilo, plava maskara te statement usne u kombinaciji dva ruža; crvenog i neonski narančastog. Kose su jednostavno ispeglane i začešljane iza uha, s razdjeljkom po sredini.


Ledeno siva rapsodija nastavlja se u Chanelu, a Peter Philips naglašava oči modela cijelom paletom Chanelovih proizvoda. Srebrnkasto sjenilo razvučeno je sve do ispod obrve, crnim eyelinerom debelo je naglašen gornji kapak, i to sve do pregiba, a crnom olovkom uokviren donji kapak. Roskasto rumenilo je na obrazima i ruž u pripadajućoj nijansi na usnama. Frizure su "pospremljene" ispod glossy kapica, s tek nekoliko pramenova koji su raspušteni.


H.B.
Photo: Style.com

 

Objavljeno: 05.07.2012. u 11:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p