MAKE UP

Beauty report: Prabal Gurung i Alexander Wang

Kakav smo make up vidjeli na jesenskim revijama popularnih dizajnera?
New York Fashion Week u punom je zamahu, a dvije revije koje su se iščekivale s posebnom pažnjom svakako su bile one Alexandera Wanga i Prabala Gurunga, koji su nastavili oduševljavati one stare poklonice, ali i privlačiti neke nove. Zanimljive tematike kolekcija te odlična odjeća idealno su se slagale s make upom koji smo imali prilike vidjeti, a koji je kod Wanga i Gurunga bio prilično oprečan jedan u odnosu na drugi.


Wang je na svojoj reviji uspio okupiti prilično moćan postav modela, koji je uključivao trenutačna it lica, ali i neke modele iz ranijih vremena, poput Carmen Kass, Gisele Bundchen i Shalom Harlow. Bez obzira na status, sve djevojke dobile su isti tretman. Make up artistica Diane Kendal željela je postići dječački look, odnosno ostvariti ravnotežu između seksipila i androginosti. Na dobro hidratiziranu kožu nanijela je dvije nijanse MAC-ove Pro Sculpting kreme te je slijedom toga konturirala lice u svjetlijim i tamnijim tonovima. Diskretna linija tuša i umjetnih trepavica te jake, ravne obrve nadopunile su dječački imidž modela.

Kod Prabala Gurunga u make up odjeljku backstagea vladala je sasvim drugačija atmosfera. Inspiracija za make up slijedila je onu na pisti, odnosno vječnu tematiku dobra i zla te svjetla i tame. Glavna karakteristika make upa bilo je intenzivno, metalik plavo sjenilo, u stilu kozmetičkih intervencija na setu Avatara. Make up artistica Charlotte Tilbury zelenkasto-sivo sjenilo nanijela je sve do kosti obrve, a električno plavu boju potom je dijagonalno povukla duž kapka. Potom je aplicirala još jedan sloj smećkastog kremastoj sjenila, kako bi se boja na kapcima prelijevala sukladno s kretnjom modela. Ostatak make upa sveo se na hidratantnu kremu, kremasti highlighter na jagodicama obraza, mostu nosa i na usnama.

 

H.B.

Photo: Style.com

Objavljeno: 13.02.2012. u 18:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p