MAKE UP

Beauty report: Rick Owens i Balmain

Parizom dominiraju savršen, porculanski ten i jarko obojane usne
S velikim nestrpljenjem modna je zajednica iščekivala posljednji u nizu svjetskih tjedana mode, onaj u Parizu, gradu u kojem neka od najvećih imena modne industrije ovih dana predstavljaju svoje vizije za sezonu jesen/zima 2012./2013. Na pravi put s novom kolekcijom vratio se Balmain, koji je za modele odabrao nepretenciozne beauty look-ove, dok je kod Ricka Owensa prevladala ljubav prema crvenom ružu za usne.


Na reviji Ricka Owensa, jarko obojene usne dominirale su ispod vunenih, mrežastih maski na licima modela, čineći odličan kontrast. Make up umjetnica Lucia Pieroni već treću sezonu zaredom koristi MAC-ov ruž za usne u nijansi Lady Danger, dok usne prvotno naglašava MAC-ovom olovkom za usne u nijansi Redd. Zamršene chignon punđice na jesenskoj reviji pratio je i porculanski ten, a iako su se i na ovoj reviji očekivale izbijeljene obrve, Lucia Pieroni ih je začešljala i učinila ih jednom nijansom tamnijima, kako bi licu dale idealan okvir ispod sivih maskica.

Balmain iz sezone u sezonu ostaje konzistentan kada je make up u pitanju - lica modela gotovo nikada ne krase jarko obojene usne ili oči iscrtane avangardnim potezima tušem. Frizure i make up uvijek odišu nekom rock chic atmosferom, a ove se sezone stilist Sam McKnight odlučio za još sirovije frizure, s jednostavno raspuštenim pramenovima, ponegdje naglašenim voskom. S obzirom na kolekciju inspiriranu luksuznim Faberge jajima, make up artist Tom Pecheux odlučio se na nenaglašen make up, koji je stvorio odličan balans između odjeće i lica modela. Jednostavan i relativno skroman make up podrazumijevao je lijepa njegovana lica, koja nije bilo teško pronaći, budući da Balmain svake godine odabire 25 najljepših modela. Na dobro hidratiziranu bazu nastavio se korektor, i to jedino na mjestima gdje je nužno bio potreban, lice je lagano konturirano i za kraj je nanesen puder na T-zonu, kako bi kontrolirao sjaj. Olovkom i maskarom popunjene su obrve modela.


H.B.
Photo: Style.com

Objavljeno: 03.03.2012. u 18:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p