MAKE UP

Beauty report: Victoria Beckham i Marc Jacobs

Dva prekrasna make up stila za dvije njujorške revije
Kada je zvjezdana elita u pitanju, dvije revije se očekuju s posebnim nestrpljenjem. Unatrag nekoliko godina mnoge hollywoodske dame pokazale su koliko su privržene dizajnu velikog Marca Jacobsa, koji iz sezone u sezonu uspijeva raditi velike modne zaokrete i pritom oduševljavati kritiku i publiku, ali i onom Victorije Beckham, koja se u osam sezona na modnoj sceni uspjela nametnuti kao etablirani dizajner.


Na reviji Victorije Beckham, luskuzne haljine s pritajenim seksipilom pratile su odgovarajuće frizure i make up. Kada je kosa u pitanju, Guido Palau odlučio je stvoriti jednostavne, minimalne frizure, s dubokim razdjeljcima i sjajnim završetkom. Frizure kao stvorene za bogatu ženu s Upper East Sidea pratio je glamurozan make up, s naglaskom na usnama. Victoria je htjela da njene djevojke izgledaju snažno i prekrasno, ali svejedno svježe. Make up artistica Diane Kendal miksala je nekoliko seruma i primera u boji za vrlo laganu prekrivenost, usne je uokvirila olovkom i kistićem nanosila Sunday Riley ruž u nijansi Persuasive. Za jači intenzitet, u usne je natapkala puder u prahu i za kraj preko njih prošla s malo jarko narančastog rumenila.

Iako su se make up i frizure jedva nazirali ispod ogromnih klobuka, sve je trebalo biti savršeno za tematsku reviju Marc Jacobsa, koju je jedna urednica opisala kao stvorenu za psihodeličnu Mary Poppins. Granny chic inspiraciju pratile su zanimljive frizure, s dubokim razdjeljkom po sredini, dvije chignon punđice sastavljene od pletenica i nekoliko neposlušnih pramenova, koji su slobodno lebdili ispod predimenzionirah šešira. Za make up je bio zaslužan Francois Nars, koji se odlučio naglasiti oči i učiniti pogled koji jedva izvire ispod ruba šešira vrlo dramatičnim. Uz besprijekoran, mat ten, odlično su išli bogato naglašeni kapci, a fokus je stavljen upravo na donji kapak, koji je istaknut sivkastim sjenilom, dok su gornje i donje trepavice bogato presvučene maskarom.


H.B.
Photo: Style.com

Objavljeno: 14.02.2012. u 19:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p