MAKE UP

Beauty trend s hrvatskih pista: sjenila hladnih boja

Zelena, plava i sve njihove nijanse dominirale revijama Perwoll FASHION.HR-a
Kao što se i na svjetskim modnim pistama profiliraju beauty trendovi na temelju njihove učestalosti pojavljivanja na revijama, tako je i ovosezonski Perwoll FASHION.HR iznjedrio jedan vrlo zanimljiv make up trend. Za njegovu realizaciju narevijama nekoliko različitih dizajnera bio je zaslužan Illamasqua tim, predvođen Ivanom Bilandžijom Billy, koji je još jednom pokazao kakve se čarolije mogu stvarati na licu kada u prave ruke dođu pravi proizvodi.


Čar Illamasquinih proizvoda ove su sezone odlučili istražiti Aleksandra Dojčinović, Martina Felja, Ana Maria Ricov, Petra Vuletić & Saša Hortig, dizajnerska imena koja su za svoje modele izabrala sjenila hladnih boja i tako naglasak (uglavnom) prebacila na oči. Azurno plava, smaragdno zelena, boja limete i petroleja, samo su neke od prekrasnih nijansi koje su svojim intenzitetom i bogatstvom privlačile sve poglede okupljenih.

Aleksandra Dojčinović

Na očima modela Alex Dojčinović rađena je tehnički zvana 'zatvorena banana', koja je vrlo efektno izvedena, uporabom zelene, denver plave i jedne duboke zelene nijanse, koje su gradirane i međusobno blendane. Senzualan i mačkast pogled u ovom su slučaju dodatno istaknule bogate trepavice s jakom kralježnicom, koje su odavale dojam tankog eyelinera uz rub kapka.

Martina Felja

Martina Felja odlučila se za pravu rapsodiju boja na licima svojih modela. Akcent na očima uključivao je kombinaciju tri nijanse zelene, koje su naposljetku potpomognute eyelinerom i umjetnim trepavicama, a drugi naglasak stavljen je na usne, koje su bojane u jarku nijansu fuksije. Ovaj klasični beauty make up s izmijenjenim bojama djelovao je vrlo svježe i glamurozno.

Ana Maria Ricov

Osim uporabom boja, Ana Maria Ricov odmaknula se od standardnog make upa i geometrijom. Na totalno pročišćenim tenovima do izražaja su maksimalno dolazile oči modela, istaknute zelenkasto/plavim/petrolej bojama, koje su u geometrijski pravocrtnom stilu obuhvatile čak i obrve.

Petra Vuletić i Saša Hortig

Sjenilima hladnih boja vizažistice su se možda najviše zaigrale na reviji Petre Vuletić i Saše Hortiga, nanoseći petrolej plavu boju oko očiju, na jagodice obraza, pa sve do samog ruba kose. U četiri dana perwoll FASHION.HR-a modne piste profilirale su trend hladnih sjenila, za koji se nadamo da će hrabro zaživjeti i na našim ulicama.


Hana Bartolović
Photo: Jure Perišić
Make up by Illamasqua

Objavljeno: 18.03.2013. u 10:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p