MAKE UP

Beauty trendovi s Milano Fashion Weeka

Povratak jednostavnosti i devedesetih

Ako je ijedan look obilježio revije Milana onda je to „no make up look" te nekoliko suvremenih verzija mat lookova kakvi su se nosili devedesetih godina prošlog stoljeća. Glamurozni svijet sjaja  i šljokica izostao je čak i s piste legendarnog Versacea čiji lookovi su gotovo uvijek krajnje glamurozni.

Linda Cantello se za reviju Giorgia Armanija inspirirala boudoirom te igrama svjetla i sjene.

Savršen ten s mnogo highlightera na ključnim mjestima upotpunjen je  zanimljivim make up-om na očima koji se sastojao od ružičastog sjenila i nekoliko dramatičnih i neočekivanih poteza tušem. Kosa modela je bila ležerno skupljena u niske punđe, ali samo od vrhova kose.

U kući Prada su na umu imali „mlade školarke koje stoje pred ormarom i biraju što će obući" pa je stoga i njihov make up prilagođen toj ideji.

Mnogo ružičastog kremastog rumenila na obrazima i usnama, oči samo sa smeđim sjenilom i bez maskare te prozirni lak na noktima temelj su ovog prirodnog looka.

Nešto dramatičniji pristup prirodnom imali su Dolce & Gabbana koji su svoje modele zamislili u pomalo grunge izdanju.

Na jednom od primjećenijih lookova sezone modeli su imali istaknute obrve, mnogo smeđih nijansi sjenila, konturirane obraze i raščupanu kosu u nekoliko varijanti- od raspuštene do oblikovane u irokezu.

Za reviju kuće Versace Pat McGrath je savršen ten kreirala pomoću pudera i slojevitog nanosa kremastog rumenila.

Oči je istaknula smeđim sjenilom i smeđom maskarom samo na gornjim trepavicama, a usne balzamom. Kosa izravnana glačalom za kosu savršeno je upotpunila ovaj nepretenciozni look.

Sofisticirani make up obilježio je reviju kuće Gucci: tamno crveno, gotovo smeđi ruž na usnama upotpunjen je diskretno istaknutim očima.

Na noktima su modeli nosili kultni Chanelov Rouge Noir lak za  nokte, a kosa im je bila skupljena u elegantne repove s pramenom koji skriva gumicu za kosu.

Jedan od najglamuroznijih lookova svakako je bio onaj kojeg su nosili modeli Dsquared2. Naglašene usne i smokey look podsjećali su na dvadesete godine prošlog stoljeća.

Zlatno sjenilo najprije je naneseno do obrva da bi samo oko bilo uokvireno crnim sjenilom i dodatno istaknuto maskarom. Usne u ciglastim nijansama učinile su look potpunim, baš kao i zanimljive punđe i pletenice položene nisko na vratu.

Kuća Pucci prihvatila je trend proljetnih smokeya u bojama i nastavila ga favorizirati i u jeseni.

Zelenkasti smokey oduševio je naše čitateljice,  čini se kako histerija oko njega neće još dugo prestati. Pomalo boho frizure svršeno su upotpunile ideju kuće Pucci.

Objavljeno: 04.03.2011. u 10:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p