MAKE UP

Beauty trendovi s Paris Fashion Weeka

Je li francuska metropola i dalje chic?

Ako se pitate je li Pariz još uvijek neopterećen ljepotom i dobrim izgledom, odgovor je- jest, ali to ne znači da nismo imali priliku vidjeti lookove u koje smo se zaljubili na prvi pogled. U Parizu se nastavio trend nude i prirodnih lookova iz Milana, ali s diskretnim naglaskom na bojama.

Tako se Peter Philips za Chanel potrudio kreirati ne samo jedan od najljepših lakova nadolazeće sezone, nego i look koji se savršeno nadopunjuje s Lagerfeldovom kolekcijom i apokaliptičnom scenografijom.

Oči je istaknuo različitim nijansama sive i kremastom teksturom sjenila te platinastom olovkom uz unutarnji rub oka. Kao i kod većine dizajnera, i u Chanelu su se odlučili za nude usne, ali i trendovski duboki razdjeljak na stanu kad je kosa u pitanju.

Make up s revije modne kuće Chloe je mješavina izgleda Anite Pallenberg i Charlotte Rampling, pomalo boho i pomalo rockerski, ali i dalje jako chic. Oči su istaknute čokoladnim nijansama, a usne savršeno mat i nude, a ovaj  seventies look zaokružuje raspuštena kosa s razdjeljkom na sredini.

Uredne obrve, ružičasta i taupe sjenila te prekrasne mat ružičaste usne ćemo obožavati ove jeseni!

Pat McGrath je za Ninu Ricci kreirala jedan od najljepših lookova sezone, a opuštena polupodignuta kosa za koju je zaslužna ekipa iz Redkena je ionako uvijek favorit žena svih dobi.

Louis Vuitton je bio jedan od rijetkih na kojem smo mogli vidjeti istaknute oči. Na tragu Chanelovog mačkasto izvučenog linera je i Louis Vuitton look, samo malo neurednije i avangardnije s potezom i iznad kapka umjesto samo uz rub trepavica. Kosa je u skladu s kolekcijom bila skupljena u sleek konjske repove s prekrivenom gumicom.

Lutkice koje su nosile reviju Christiana Diora imale su prepoznatljivi retro look karakterističan za stil te kuće.

Ovoga puta su to bile oči naglašene tamnim nijansama sive i usne istaknute crvenkastim sjajilom. Ovaj glamurozni make up je definitivno odmak od nude i prirodnih lookova kojih smo se nagledali ove sezone.

Jedno od najvećih razočarenja (uvjetno rečeno) je bio look za Yves Saint Laurenta kojeg je kreirala Pat McGrath. U originalu, on je trebao biti look s izraženim ljubičastim usnama koje savršeno komplementiraju tkaninama kojima je radio Stefano Pilati, ali Pat se na kraju predomislila: „Kad sam vidjela sve te plavuše, brinete i crvenokose s ljubičastim usnama nije izgledalo kako treba. Probno šminkanje je bilo na djevojci koja je imala kosu omotanu ručnikom i izgledalo je dobro, ali tek kasnije sam vidjela da stvar ne funkcionira!"

Iako je i nude look koji je na kraju prikazan na pisti bio lijep, ovakav ljubičasti zaokret bi nas oduševio.

Borina Kopčić

foto: Style.com

Objavljeno: 11.03.2011. u 12:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p