MAKE UP

Čarolija crvenog ruža

Vizažisti savjetuju kako ga odabrati i nositi!

Vjerojatno nema misterioznijeg make up proizvoda od crvenog ruža. Većina žena ga upozna još u vrtićkoj dobi kopajući po maminom torbi u potrazi za bombonima i stavlja ga bez straha, ali čim odrastu crveni ruž postaje komad make upa koji ulijeva strahopoštovanje.

Njega treba znati odabrati nanijeti i na kraju nositi. „Crvene usne simboliziraju život. Crvene sune simboliziraju priču o ljepoti. One su energija i strast." objasnio je Nicolas Degennes iz Givenchya i ne preostaje nam drugo nego složiti se.

Kako ga odabrati? Matt Wright iz Chanela kaže kako postoje tri obitelji crvenog ruža: ružičaste crvene, narančaste crvene i prave crvene nijanse.

„Ružičaste crvene stoje svijetlom, ružičastom tenu. Ove nijanse će i posvijetliti zube, a jedna od njih je Chanel Rouge Coco u boji Paris.

 Žene zlatnog i maslinastog tena trebaju nositi narančaste crvene nijanse, npr. Rouge Allure u nijansi Ballerina.

Prave crvene mogu nositi svi, pa nabavite Rouge Coco u nijansi Gabrielle."

Kao što zna svaka žena koja je ikad zbunjeno stajala pred kozmetičkim štandom i s upitnikom iznad glave pokušala odabrati ruž za sebe- ruževi dolaze u desecima izvedbi. Debbie Finnegan iz MAC-a savjetuje da se prije svega vodite efektom kojeg želite postići. Mat ruževi su trajniji i daju klasični look, a kremasti su dobri želite li prirodniji efekt. Žudite li za sjajnim usnama odaberite sjajilo (npr. NYX Plush Red).

Crveni ruž često traži obrubljivanje usana olovkom. Caroline Donnely iz kuće MAC savjetuje kako nanijeti ruž na ispravan način:

1. Najprije iscrtajte kupidov luk olovkom.

2. Zatim iscrtajte središnji dio donje usne i spojite kupidov luk i središnji dio s krajevima.

3. Malo olovke nanesite u kuteve usana za savršen dojam.

4. Ruž nanesite kistom unutar iscrtanih linija.

5. Provjerite usne iz svih kuteva- moraju biti savršeno simetrične! Želite li ih dodato istaknuti lagano kistom nanesite malo korektora oko njih.

6. Za trajniji učinak otisnite usne o maramicu i nanesite ruž još jednom.

Caroline savjetuje da i ako želite nositi neku boju, a nemate hrabrosti koristite prst umjesto kista za trendovski stained look.

Crveni ruž možete kombinirati sa žarkim sjenilima (pogledajte samo fotografije Diorove proljetne revije) ili pak s nešto elegantnijim, klasičnim nijansama smeđih sjenila i crnim tušem.

Borina Kopčić

Objavljeno: 12.02.2011. u 17:41
Tagovi: crveni ruž

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p