MAKE UP

Detalj na licu koji će vas odmah pomladiti

Sitan detalj koji može pomladiti

obrve
I
ako možda mislite da ste u potpunosti savladali anatomiju obrva, postoji jedan detalj na koji možda niste obratili pažnju, a mogao bi vas instantno pomladiti. Radi se o početku obrva i onim dlačicama koje su obično vrlo čupave, a žene često griješe i skraćuju ih.

Na engleskom se spomenuti dio obrva naziva sprouts što prevedeno znači klica ili nicati pa pretpostavljamo da je naziv takav jer je to dio gdje obrve izgledaju kao da niču iz kože poput klica iz zemlje. Ako vam još uvijek nije jasno o čemu se radi, najbolji primjer su obrve glumice Lily Collins koja taj dio ima jako izražen i upravo su joj zbog toga obrve posebne.

obrve

Lily Collins

Ako želite postići prirodan look obrva baš su te dlačice na početku jako važne jer su potpuna suprotnost umjetnim Instagramskim obrvama. Takve obrve imaju pravilan i istaknut kut na početku obrva koji djeluje jako umjetno i upravo zato žene koje njeguju takav look izgledaju namršteno i starije jer im taj jedan mali detalj cijelo lice stvori grubljim. 

obrve
obrve
Kako bi postigli mladenački i prirodan izgled, slobodno dodatno naglasite dlačice na početku obrva. To ćete najbolje napraviti ako ih s četkicom za obrve počešljate prema gore i fiksirate gelom za obrve kako bi tako stajale cijeli dan. Češljanjem prema gore, postići ćete potpuno prirodan i pun izgled obrva. Spomenute dlačice nikako nemojte rezati i kratiti nego ih pustite da prirodno rastu. Ako na tom djelu imate dlake, ali su rijetke, slobodno ih tankom olovkom docrtajte, ali pokušajte to napraviti da djeluje što prirodnije.

obrve
T.K.
Foto: Jure Perišić i Getty Images

Objavljeno: 10.03.2017. u 10:46

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p