MAKE UP

Dragan Vurdelja - vizažist koji je otkrio važnost prirodne kozmetike

Nova DV Cosmetics kolekcija prirodne kozmetike

dragan vurdelja
U
vijek volimo baciti oko na to što ima novoga u kozmetičkom svijetu prirodnih proizvoda pa nas je na dodatno istraživanje natjerala nova linija aromakozmetike DV Cosmetics Dragana Vurdelje, beauty eksperta iz Srbije. S njim smo popričali o principima kojih se pridržavao pri izradi svoje kozmetičke linije, planovima za budućnost, ali i suradnjama koje je imao sa svjetski poznatim imenima poput make up artistice Charlotte Tilbury i dizajnera Tom Forda i Stelle McCartney.

Ime Dragana Vurdelje dobro je poznato svima koji prate regionalnu beauty scenu. On se već više od 20 godina bavi make upom i u svojoj vizažističkoj karijeri surađivao je s brojnim poznatim imenima. Iskustvo koje prvo spominje je ono s poznatom britanskom make up artisticom Charlotte Tilbury, koja ima i svoj make up brend u čijem je razvoju i sam sudjelovao. Kaže kako mu je to jedna od najdragocjenijih suradnji, a donijela mu je rad s najvećim modnim dizajnerima današnjice kao što su Tom Ford, Stella McCartney i modnim brendom Burberry.

dv cosmetics
"Uljepšavanjem ljudi bavim se nekoliko desetljeća i moja neprestana želja da razumijem vanjsku i unutrašnju ljepotu kao i njihovu neraskidivu vezu me je i dovela do toga da kreiram svoju aromakozmetičku liniju za njegu kože. Potraga za ljepotom obilježila je moju karijeru. Pored istraživanja linija, oblika i boja, moj svakodnevni izazov je da u ljudima otkrijem unutrašnju ljepotu i istaknem je. Shvatio sam da je kompleksni svijet osjećaja najznačajniji element ljepote. Želja da potpunije razumijem emocije, vodila me je u fantastični svijet esencijalnih ulja i aromaterapije. Aromakozmetika se ukazala kao odgovor koji sam dugo tražio. Sada sam siguran da njega lica i tijela treba biti u isto vrijeme beskompromisno kvalitetna i duboko povezana s prirodom, da djeluje na osjetila i pokreće emocije", odgovorio nam je Dragan na naše pitanje zašto baš preparativna kozmetika, kada se cijeli život bavi upravo make upom.

Važnost prirodne kozmetike

Poznati vizažist objašnjava kako je prirodna aromakozmetika više od običnog proizvoda, jer održava harmoniju između čovjeka i prirode. Kaže kako je njegov interes kao make up artistu oduvijek bilo pokretanje kozmetičke linije koja će ponuditi njegu lica i tijela na potpuno prirodan način bez kompromisa. Objašnjava kako su eterična ulja, koja su osnovni sastojak aromakozmetičkih proizvoda, ne samo višestruko korisna za ljepotu nego imaju i blagotvorno djelovanje na emotivnom, mentalnom i duhovnom nivou.

"Naša kozmetika je puna predivnih sastojaka poput ulja drveta ruže, ulja sjemenki pamuka i acai bobica. Tu su i ulje chia sjemenki kao i aloe vera, papaja, ulje nara kao i fantastično ulje baobaba. Za sada imamo proizvode samo za njegu lica, ali ćemo svakako širiti naš asortiman. Zaljubljen sam u sve svoje proizvode i kombiniram ih s obzirom na stanje i potrebe moje kože", rekao nam je Dragan.

dv cosmetics
U kolekciji DV Cosmetics možete pronaći pet rodno neutralnih proizvoda za njegu lica i specijalizirani proizvod za njegu brade za muškarce. Dragan kaže kako sve proizvode mogu koristiti osobe svih uzrasta, jer prirodne aktivne supstance ne mogu imati kontraefekte, niti izazvati prezasićenost u organizmu. Dodaje kako je odmah na početku kreiranja kolekcije znao da želi pet proizvoda za njegu lica koji će biti rodno neutralni i koji pokrivaju sve potrebe kada je njega kože u pitanju, kao što su gel za umivanje lica kreme za suhu i masniju kožu, anti age serum i krema za područje oko očiju. Proizvod za bradu Beard conditioner je priznaje kreirao za sebe. Dodaje da ima jaku i oštru bradu i godinama pokušava pronaći proizvod koji će mu odgovarati u svakom smislu pa je kreirao proizvod koji omekšava dlaku, njeguje kožu i fantastično miriše.

dragan vurdelja

Odličnih šest proizvoda

"Rejuvenating cleansing gel je po meni najbolji gel za umivanje koji sam probao i s njim počinjem i završavam dan. Inače, ovaj gel nježno, a detaljno uklanja šminku s lica. Youth elixir serum uvijek nanosim u kombinaciji s nekom od krema, a u Beard conditioneru se doslovno utapam. Serum je odlična podloga za make up, a kombinacija mirisa nerolija, sandalovine i mandarine je neodoljiva! Eye lift cream nanosim dva puta tjedno, to je ručno rađen proizvod na koga smo ponosni i smatramo da se može naći rame uz rame sa svjetskim proizvodima u toj kategoriji", objasnio je Dragan.

Kao što smo već spomenuli, cijela DV Cosmetics kolekcija kreirana je u skladu s aromakozmetičkim standardima, a Dragan objašnjava da to znači da svi proizvodi počivaju na strogim principima visoke kontrole kvalitete, garantirajući potpuno prirodno porijeklo svih sastojaka, brižnu ručnu izradu i ekološku ambalažu. Također treba napomenuti kako nijedna životinja nije bila uključena u tijek kreiranja, izrade i testiranja ovih proizvoda.

dv cosmetics

Iscjeljujući postupak proizvodnje

"Eterična ulja mi je otkrila moja učiteljica joge prije više od 20 godina i od tada ih nisam prestao koristiti. Po povratku u Beograd iz Londona, prva stvar koju sam potražio su upravo bila eterična ulja. Put me odveo Aroma Tei, obiteljskoj manufakturi u kojoj se ručno proizvodi aromakozmetika za osobne potrebe i potrebe malih proizvođača. Ono što ih čini posebnim je visoki standard kvalitete u kategoriji aromakozmetike i aromaterapeutike. Već poslije prvog susreta mi je bilo jasno da on nije slučajan. Od ideje do realizacije je došlo zapravo vrlo brzo. Imao sam sreću da na ovom projektu radim sa svojim prijateljima i kada je dizajn logoa i bočice u pitanju kao i cijelog vizuala, stranice, društvenih mreža, fotografije... Bilo mi je vrlo važno da sve bude onako kako sam zamislio i tu vrstu prefekcionizma može razumjeti samo netko tko vas voli pa mi je sam proces bio iscjeljujući. Osobno sam lijepio etikete i svaku bočicu dodirnuo želeći da i na taj način napravim kontakt s budućim korisnicima", priznao je Dragan. 

Rekao nam je da već radi na svom sljedećem projektu koji opet nije make up kolekcija, ali ne vidi razlog zašto je jednog dana ne bih kreirao, iako mu to za sada nije u planu. DV Cosmetics proizvode za sada ne možemo kupiti u Hrvatskoj, ali Dragan to ima u planu jer kaže da mu je cilj da DV Cosmetics bude dostupna svim zainteresiranim potrošačima u regiji. U međuvremenu, proizvode možete naručiti putem web stranice dvcosmetics.com, a pratite ih i putem Instagrama.

Tanja Konjevod
Foto: Miša Obradović i PR

Objavljeno: 13.12.2016. u 16:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p