MAKE UP

Frizure s tjedna haute couture mode

Komentar Ivane Marušić

Haute couture revije san su svakog make up artista i frizera jer za razliku od pret-a-portera, potiču na što veću kreativnost i pretjerivanje u kojem si  stručni timovi mogu dati oduška.

Ove sezone kosa je varirala od minimalizma, kakav smo vidjeli na reviji kuće Dior, do totalne raskoši kakvu je prikazala kuća Chanel.

 

Chanel


Kosa koja je ujedno kaotična i ženstvena, razbarušeni up-do s izražajnim asesoarom daje jako lijep kontrast odjeći.  Zanimljiva kombinacija kose i šminke podsjeća na estetiku kakvu viđamo u filmovima Tima Burtona.


Valentino


Jako ženstveno, čisto i neobavezno. Pletenica koja frizuri daje jednu dozu ležernosti. Slobodni pramenovi  razbijaju eventualnu strogu liniju na prednjem dijelu frizure. Sigurna sam da će mnoge djevojke pronaći dosta elemenata inspiracije u ovom looku.

 

Dior


S uporabom kratkih perika postignuta je nevjerojatna ženstvenost. Tonovi perika pažljivo su odabrani kako bi odgovarali svakoj djevojci. Audrey Hepburn look. Perike su ujedno namazane s uljima tako da djeluju mokro i u savršenom kontrastu s jarko crvenim usnama posutim sjajnim šljokicama. Svaka žena bi  barem jednom u životu trebala probati ovu frizuru i osjetiti tu vrstu ženstvenosti u svojoj kosi. Prekrasan look.

 

Gaultier


Prva asocijacija na ovaj visoki profil je Amy Winehouse. Frizura je zanimljivo kombinirana na način da se sprijeda vidi tek naznaka razdjeljka iz kojeg dolazi visoki profil. Stražnji dio kose krije pletenicu koja je prvo ispletena prema profilu, a potom je od ostatka kose napravljena pletenica koja se od profila lagano spušta na ramena.

 

 

Ivana Marušić

Salon "SHE"

Pavla Hatza 28 a, Zagreb

Facebook: She cuts your hair

photo: getty/guliver

 

Objavljeno: 25.01.2013. u 13:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p