MAKE UP

Greške zbog kojih nemamo sjajnu kožu

Izbjegnite ove zamke i pravilno njegujte kožu


Crne mrlje, akne, flekice, umoran izgled kože. Opisuju li ove riječi i vašu kožu? Ponekad mislimo da radimo najbolje, a nismo ni svjesni koliko štetimo koži. Vrijeme je da promijenite neke navike, donosimo vam tri najgore navike kojih se morate riješiti.

Previše pilinga. Piling je izvrstan način za njegu vaše kože. Uklanja mrtve stanice zbog kojih koža diše, masažom lica krv procilkulira i koža izgleda zdravije. No, previše pilinga nikako nije dobro za kožu. Jednom do dva puta tjedno, ako imate masnu kožu, sasvim je dovoljno. Kada radite piling lica, ne pretjerujte s njime. Nanosite ga nježnim kružnim pokretima, bez jakog upiranja. Imate li nježnu kožu, izbacite grube pilinge iz upotrebe, jer ćete ju tako iritirati.

Ne istiskujte prištiće. Tretirajte akne s proizvodima za isušivanje, ali ne pretjerujte ni s njima. Prevelika količina tih proizvoda isušit će kožu. Suhi dijelovi kože skloni su perutanju, čime bi išli od jednog do drugog problema. Budite strpljivi, prvo je pravilo kod tretiranja akni.

Pogrešni proizvodi za njegu. Na tržištu postoji veliki broj proizvoda za njegu lica. Svoj odabir ćete smanjiti time što ćete tražiti proizvode za vaš tip kože. Ne eksperimentirajte s proizvodima za suhu kožu, ukoliko je vaša masna i obrnuto. Linije proizvoda po tipu kože su razdvojene jer svaki tip kože traži nešto drugo, stoga prepoznajte što vašoj koži treba/nedostaje i pronađite ciljanu njegu.


Ana Jerneić

Objavljeno: 24.08.2014. u 12:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p