MAKE UP

Hoće li trend iz 80-ih s trona svrgnuti konturiranje?

Draping s rumenilom novi je hit

draping rumenilo

Marc Jacobs beauty brend ovog ljeta svima savjetuje da odbace trend konturiranja i definiraju svoje lice rumenilom. Da, dobro ste pročitali, netko se usudio spomenuti odbacivanje svih alata za konturiranje!

Draping je tehnika koju posljednjih tjedana zagovara Marc Jacobs na društvenim mrežama povezanim s njegovim beauty brendom. Ovaj trend bio je iznimno popularan u 80-im godinama prošlog stoljeća, a početkom 90-ih nosila ga je i Kate Moss, a sada možemo reći kako je statement rumenilo ponovno u modi. Postupak je vrlo jednostavan! Umjesto svih proizvoda i alata za konturiranje treba vam samo rumenilo kojeg nanosite na dijelove lica koje želite naglasiti. 

draping rumenilo

Ovom tehnikom, jednako kao i konturiranjem, možete mijenjati oblik lica, samo na drugačiji način. Koristeći boju možete oblikovati lice, podići jagodice ili im dati volumen. Marc Jacobs je za ovaj trend čak lansirao i proizvod uz koji ćete ovaj look postići na najjednostavniji način. Radi se o Marc Jacobs Air Blush rumenilu. Proizvod dolazi u pet različitih nijansi, a svaka nijansa sastoji se od dvije boje posložene prugasto. Rumenilo je posebno jer je napravljeno poput soufflea pa mu je tekstura lagana i slična kremastom rumenilu te traje 24 sata. Svjetlija nijansa u paleti služi za posvjetljivanje dijelova lica, dok tamnija služi za konture. 

draping rumenilo marc jacobs
 
Ako vas zanima kako postići novi draping trend s bilo kojim rumenilom evo jednostavnih uputa Gilberta Soliza, make up artista za Marc Jacobs beauty. Jedino što vam treba je mat rumenilo u boji koju volite i koja vam odgovara tenu i rumenilo koje je barem četiri do pet nijansi svjetlije od prvog.

Podizanje jagodica

Za podizanje jagodica na obrazima pomiješajte obje nijanse rumenila zajedno jednim kistom i zatim ga nanesite duž najviših točki jagodičnih kostiju. Dobro sve izblendajte dužinom cijele jagodične kosti, vilice i sa strane vrata. Za dramatičniji look, povucite rumenilo od oka horizontalno do kose.    

Oblikovanje jagodica

Tamniju nijansu rumenila nanesite ispod jagodica i povucite liniju kružno kako bi jagodica dobila svoj ovalni oblik. Zatim nanesite svjetliju nijansu na vrhove tamnije boje i sve dobro izblendajte.   

draping rumenilo

 

Naglašenije jagodice

Ako želite da vaše jagodice dobiju volumen i budu naglašenije, pomiješajte obje nijanse zajedno, nasmiješite se i nanesite rumenilo kružnim pokretima na vrhove jagodica i sve dobro izblendajte. Ovaj look dat će vam najprirodniji izgled od sva četiri opisana. 

 

Oblikovanje lica

Ako želite oblikovati cijelo lice, nijansu rumenila po izboru nanesite malo iznad obrva, iznad sljepoočnica, na most nosa, na vrh brade te na vrat uz svako uho. Sve dobro izblendajte i dobit ćete lijepo oblikovano lice.
 
T.K.
Foto: Instagram, Pinterest i PR
Objavljeno: 04.07.2016. u 12:03

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p