MAKE UP

Holografski make up oduševio Instagram

Šminkanje kao umjetnost
Neon
Kako je izvrsno znati da unatoč svemu "već viđenom" na internetu još uvijek možemo pronaći nešto nakon čega ćemo reći "Wow!". Divno je kada u moru ideja, tutorijala i savjeta kako učiniti ovo ili ono, uspijemo pronaći nešto novo, drugačije i originalno. Nešto što izgleda svemirski. Nešto što jedva dodiruje dimenzije ovozemaljskog. Umjetnost koja ostavlja bez daha. 

Meni se sve to upravo dogodilo. Oduševio me Instagram profil umjetnice meksičko-britanskog porijekla, Vanesse Davis. Make up artistica lice koristi kao platno, a svoja djela pretvara u remek djela. Savršene crte, savršena kompozicija boja. Spoj stilova, od gotičkog do futurističkog. Vanessa svoj talent, ideje koje ju uvelike razlikuju od ostalih make up artista, usavršava i njeguje kroz holografski pristup make upu. Njezin skulltress izričaj ostavlja dojam da joj lice služi kao bojanka. Otkrila je da inspiraciju crpi iz tetovaža, boja i ljudske anatomije. Impresivno je to što je njezin dizajn jednako realan kao i gradivo u medicinskim udžbenicima, koje bi, uvjereni smo, čak i izgledalo isto da su medicinski udžbenici pisani neonskom tintom.

 
Vanessa je svoj Aurora Borealis Butterfly Skull stil definirala nakon otkrivanja Face Lacea, londonske tvrtke koja prodaje naljepnice s holografskim licima (poput onih koje koristi Lady Gaga, Pharrell Williams, ali i pokojni David Bowie). Njezin rad jednostavno ostavlja bez daha što potvrđuju i brojke. Trenutačno na Instagramu ima više od 300 tisuća sljedbenika koji obožavaju ovaj način ekspresivnosti, a neki čak i ideje crpe prilagođavajući svoj stil ovim kolorističkim mozaičkim izgledima, koji su istovremeno i jednako chic, ali i rekli bismo, profinjeno zastrašujući. Osim boja, koristi pločice, cirkone i druge rekvizite koji joj pomažu da svoje ideje "oživi". Izvrsna je ovo ideja za vječnu Halloween dilemu, kada se preispitujemo, želimo li strašan ili profinjen make up?! Sada možete imati oboje i istu večer na licu imati jedinstveni spoj prekrasne leptirice i superspooky zombice. 

 Ma.D.
Foto: Instagram
Objavljeno: 24.08.2017. u 11:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p