MAKE UP

Izbjegnite pogreške kod uređivanja obrva

6 savjeta koji će vam olakšati život

 
današnje vrijeme teško je zamisliti da nam obrve nisu uredno oblikovane. Bez obzira na trend prirodnih obrva, osobno se ne možemo zamisliti s neuređenim obrvama, osim ako nismo Cara Delevingne! Nećemo vam govoriti da obrve nisu blizanke (već sestre koje nalikuju jedna na drugu), jer to već znate, ali donosimo vam 6 grešaka koje bi bilo dobro izbjeći kod uređivanja obrva.
 
Ako niste izrazito precizne, depilacija možda nije najbolji izbor za oblikovanje obrva. Znamo da će vam se uklanjanje dlačica obrva s 3 poteza voskom činiti odličnom idejom, jer svi znamo koliko je ovo mrzak proces, ali budite svjesne da nemate kontrolu i da je mogućnost neželjenog rezultata velika.
 
Koliko često čupate svoje obrve? Jednom tjedno? Ili rjeđe? U svom kozmetičkom ormariću, uz kozmetiku koju koristite svaki dan, trebala bi stajati i pinceta. Želite li imati pravilne obrve, svaki dan ih formirajte. To je jedini pravilan način. Dodatna prednost je što ćete smanjiti vrijeme koje bi inače proveli oblikujući obrve.
 
Odlučite li se na bojenje obrva, donosimo vam jednostavno pravilo ako se dvoumite oko nijanse. Imate li svjetliju kosu, boja obrva neka bude do dva tona tamnija, a ako je vaša kosa tamna, posegnite za do dva tona svjetlijom bojom. Ako niste sigurni koja je to boja, za svjetlokose vrijedi pravilo da se pogledaju u zamračenoj prostoriji, a tamnokose neka pogledaju najsvjetlije pramenove na kosi.
 
Obrve su okvir lica. Međutim, kada se šminkate, prvo nanesite podlogu i uredite ten, a zatim obrve. Kod nanošenja podloge, moguće je da sasvim slučajno puderom prođete po obrvama i izblijedite ih. Uredite ih prije nego nanesete sjenilo, jer ćete s definiranim obrvama dobiti bolji dojam o tome kako vaš make up mora izgledati.
 
Olovka, sjenilo ili gel za obrve? Mi kažemo, sve troje. Olovka za strukturu, sjenilo za boju, a gel za fiksiranje! Uređene obrve zahtijevaju vremena, ali rezultati će se primijetiti.
 
Uređivanje obrva počinje na sredini. Počnite od luka prema kraju obrva, jer zadnje 2/3 obrva moraju biti istaknutije. Ostatkom sjenila na kistu popunite početak obrva. Gradient efekt na obrvama je poželjan jer djeluje najprirodnije.
 
 
Ana Jerneić
Objavljeno: 20.11.2014. u 17:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p