MAKE UP

Izgledajte 5 godina mlađe...

... uz 10 jednostavnih trikova

Naravno da je uvijek moguće otići plastičnom kirurgu- rez tu, šav tamo, injekcija i malo oporavka- automatski izgledate mlađe. Ali bojite li se doktora, smatrate li da je sve to jedna velika glupost ili jednostavno nemate vremena za oporavak, nemojte očajavati. Donosimo 10 trikova koji će vas pomladiti pet godina za samo nekoliko minuta.

 

Pripazite s bojom za kosu

Prepustite ekstremne promjene Lady Gagi. „Ako previše izbijelite kosu, gubite zlatni ton koji pomlađuje lice" savjetuje newyorški frizer Louis Licari. „Ako je pretamna- izgleda umjetno."

Kupite dobar korektor

„Mrvicu svjetliji korektor na podočnjacima te u unutarnjem kutu oka, u kupidovom luku i na krajevima usnica daje instantni facelifting." ističe vizažistica Mally Roncal.

Podignite guzu

Gravitacija, nažalost, djeluje na cijelo tijelo, pa tako i na guzu. Da bi izgledala dobro bez puno muke pripazite kad kupujete traperice- one bi trebale imati barem 2% strecha. 100% pamučne traperice se tokom dana opuste i ne daju nimalo laskavu figuru.

Neka Vam kosa blista

Godine feniranja i zanemarivanja kosu mogu sotaviti bez sjaja. Zdrav sjaj postignite posebnim preparatima za sjaj i serumima.

Kupite savršen grudnjak

Napokon odredite svoj broj grudnjaka i odaberite savršen komad donjeg rublja za sebe. I sami znate da sigurno već jako dugo niste provjerili svoju veličinu, ali dobar grudnjak daje tanji struk, a grudi podiže te automatski izgledate mnogo mlađe.

                                        

Poradite na usnama

To ne znači da automatski morate pod nož! Samo zapamtite da mat, tamni ruževi naglašavaju gofine, dok ih sjajila brišu.

Otvorite oči

S vremenom se naši kapci sve više spuštaju, a vizažistica Paula Dorf preporuča pravilno konturiranje kako bi se izbjegao umoran pogled. Svijetlo sjenilo nanesite uz rub trepavica i ispod obrva, a tamnije nanesite u pregib kapka.

Riješite se make up-a u prahu

"Make up u prahu dodatno naglašava isušenost kože", ističe Dorf. S godinama nam je kosa sve suša i potrebno je postupno prijeći na proizvode kremaste konzistencije.

Naglasite obraze

Kako starimo, tako naši obrazi sve više padaju. Ako si ne možete priuštiti tretman s hijaluronskom kiselinom Prevelle Silk koja popunjava bore (i košta između 250 i 400 dolara po šprici) uvijek možete nanijeti pink rumenilo.

                                   

Budite hrabri i miksajte

Uvije izgledati tip-top usklađeno nije niti zabavno niti vas pomlađuje. "uvijek nabacite na sebe nešto neočekivano poput razbarušene kose, traper jaknice na glamuroznu haljinu i sl." tvrdi Annabell Tollman, "To će dati energije cjelokupnom looku."

 

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 13.12.2009. u 16:28
Tagovi: Make up, preparativa

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p