MAKE UP

Jarko obojene usne kao proljetni beauty hit

Trend report s NYFW-a

Otkako su poznata dizajnerska imena, vođena ekonomskim smjernicama na globalnom tržištu, započela lansirati sve komercijalnije i sve nosivije odjevne linije, čini se kako su zajedno s odjećom na kreativnosti izgubili i beauty lookovi na revijama.

Victoria Beckham

Koji god tjedan mode pogledate, u zadnjih nekoliko sezona poznati kreatori jednostavno inzistiraju na kosi koja je vrlo prirodna i netretirana, kao i na make up stilovima koji su uvijek neutralni i nude. Upravo zbog toga, izuzetno nas veseli kada na modnim pistama uspijemo zamijetiti neki detalj na licu koji je u boji, poput sjenila za oči, rumenila ili pak ruža za usne.

Rag & Bone

Netom završeni tjedan mode u New Yorku nije u pretjeranoj mjeri odudarao od gore navedenog - kako ne bi zasjenili samu odjeću na pisti, vodeći svjetski make up artisti i frizerski stilisti uglavnom su stvarali nenaglašene lookove, s licima čistim poput slikarskih platna, na kojima se isticao tek tu i tamo neki akcent, poput konture na jagodicama obraza, suptilnog brončanog sjenila na kapcima ili pak jače naglašenih obrva.

Prabal Gurung

Prabal Gurung

Ipak, jednako zastupljen bio je i broj dizajnera koji je na licima svojih modela odlučio naglasiti usne - Prabal Gurung izabrao je neonski ljubičastu, blijedo ružičastu i jarko narančastu boju, Rag & Bone favorizirao je neonski narančaste usne, dok je DKNY narančastoj dodao primjese ženstvene koraljne boje.

Altuzarra

DKNY

Osim ovih izuzetno udarnih tonova, pistama su zavladale i klasične crvene usne, čija privlačnost je bila neosporna na reviji Altazurre (spojena s bijelim sjenilom apliciranim duž cijelog kapka), J. Mendela i Helmuta Langa.

Lela Rose

Marc Jacobs

Ako pratite trendove u kozmetici, sasvim sigurno vam je poznato kako su prošlog proljeća imperativ bila intenzivna plava i zelena sjenila. Plavoj boji, pogotovo u njenom kobaltnom izdanju, vijek trajanja produljio je Marc Jacobs, koji je za svoje obje revije izabrao ovu laskavu nijansu; na reviji Marc by Marc Jacobs njome je naglašen gotovo cijeli kapak, dok je na predstavljanju Marc Jacobs kolekcije električno plava iskorištena za iscrtavanje samog ruba kapka.

Marc by Marc Jacobs

The Blonds

Što se tiče trendova u kosi, tjedan mode u New Yorku obilježio je povratak centranog razdjeljka u kosi, koji se pojavljivao doslovno svugdje, bilo uz raspuštenu i prirodno sjajnu kosu ili uz stilizirane repove i punđice.

Jason Wu

VPL By Victoria Bartlett

Naeem Khan

Osim klasično raspuštenih stilova oko kojih nema previše posla, za oko su nam zapeli i odlični sleek konjski repovi, pletenice ispletene poput riblje kosti, retro valovi uz lice, kao i vrlo popularne, sirove i nedovršene frizure takozvanog wet looka.

 

H.B.

Photo: Guliver/Getty

 

Objavljeno: 13.09.2013. u 15:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p