MAKE UP

Jednostavne večernje frizure

Savjetuje Ivana Marušić

Frizure su najbolje kada su jednostavne i lagane za izvesti. Davno su prošla vremena kompliciranih kosa koje iziskuju velike količine laka  i maltretiranja kose. Najbolje frizure slažu se u nekoliko minuta jer praktičnost je doista prijatelj kose.

Danas ću vam predložiti tri večernje frizure; za kraću, poludugu i dugu kosu.

Za dame koje preferiraju jednostavnost, savjetujem tzv. obrnuti rep. Ovu frizuru je doista lako za izvesti. Kosu počešljamo i povežemo u jednostavni niski rep. Malo ga labavije svežemo kako bismo rep mogli provući ispod gumice, i frizura je gotova!Obrnuti rep funkcionira na poludugoj i dugoj kosi. Sprijeda uvijek možete ostaviti neki pramen da nehajno pada niz lice kako biste postigli ležerniji dojam.

Ove sezone velne se izvode na kosama svih duljina. Ovaj look evocira razdoblje 20-ih godina. Ovakav tip frizure uvijek je bolje raditi kod frizera jer zahtijeva dobru formu koju često sami ne možemo postići te određene preparate koji kosu drže postojanom ali ju ne lijepe kao većina lakova i ulja koje nalazimo na tržištu.

Iako na prvi pogled ova frizura može izgledati komplicirano ustvari je vrlo izvediva i u kućnoj radinosti. Prije nego što počnete slagati kosu u pramenove bilo bi dobro da je izvučete na četku kako bi dobila bolju teksturu i poželjan volumen koji će vam pomoći da evocirate seksi look kakav je nekoć nosila Brigitte Bardot. Ako vam je kosa blago valovita onda ste idealan kandidat za ovu frizuru. Odvojite nekoliko pramenova na vrhu glave i lagano ih natapirajte. Povlačite pramenove s lica i sa sredine glave te ih slažite na stražnji dio  i pričvrstite uksonicama.  Donji dio kose neka ostane slobodno padati na leđima. Frizuru učvrstite lakom za kosu ali nemojte pretjerivati kako ne biste zalijepili pramenove.

 

Sjajnu kosu vam želim,

Ivana

 

Salon "SHE"

Pavla Hatza 28

10000 Zagreb

Facebook: she cuts your hair

Objavljeno: 03.10.2012. u 13:38

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p