MAKE UP

Jesenski make up trendovi

Odabrao Saša Joković

Kada govorimo o jesenskim beauty trendovima koje smo vidjeli na svjetskim modnim pistama, ne možemo zaobići utjecaj slavne Pat McGrath, koja je i ove sezone odradila sve ključne revije, te shodno tomu i postavila glavne trendove za jesen/zimu 2012./2013. Iako vam neki od ovdje navedenih trendova mogu izgledati prekomplicirano, potrebno je naglasiti kako je dovoljno da se inspirirate određenim look-om i saznate koje su niti vodilje za hladnu sezonu.

GUCCI


Tamni ruževi su napravili veliki povratak na piste i crvene tepihe te nećete pogriješiti ukoliko ove jeseni postanete ponosnom vlasnicom neke tamne nijanse. Izvrsnu aplikaciju tamnog ruža vidjeli smo na Gucci reviji, gdje su oči lagano konturirane a obrve izblajhane kako bi se stavio naglasak na usne. Maskara je nanesena u gustom sloju, ali samo na gornje trepavice.

PRADA


Najzanimljiviji make up sezone definitivno je onaj koji je prezentirala kuća Prada. Look virtualnih princeza s jakim crnim grafičkim očima te narančastim i ljubičastim akcentom na izblajhanim obrvama s dodatkom jako bijelog posvjetljivača na obrazima, sigurno nije look za svaki dan, ali je jako dobar za inspiraciju.

 

STELLA MCCARTNEY


Jedan od ženama dražih izbora je popularni „no make up look". Oči su naglašene divnom nijansom plave maskare koja dominira čistim, teniranim licem.

 

ANNA SUI


Izrazito zanimljiv look prezentirala je i Anna Sui, koja je grafički iskoristila električno plavu nijansu sjenila. Ovaj look možemo okarakterizirati kao veliki povratak plavog sjenila, ali u modernoj varijanti.

 

KLJUČNI JESENSKI TREND


Glavna nit vodilja ove jeseni je grafički make up. Odličnu izvedbu ovog trenda vidjeli smo na bezbroj jesenskih revija, od Lanvina, Versacea, Etroa, Erdem i dr. U ovom slučaju, moj osobni favorit je make up artistica Lucia Pieroni, stalna suradnica Merta&Marcusa, koja je postala jedan od najutjecajnijih make up artista na svijetu.

 

Saša Joković

Photo: privatni album/style.com

 

Objavljeno: 24.08.2012. u 10:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p