MAKE UP

Kako biti našminkana u teretani bez da itko primijeti?

Odlični trikovi za besprijekoran izgled

make up u teretani
P
riznati da idete našminkani u teretanu je poput priznanja da možda ne perete ruke nakon svakog odlaska na wc - neke će definitivno zgroziti, ali ništa nije crno-bijelo pa tako niti stav o make upu dok vježbate. Evo nekih trikova uz koje ćete s make upom u teretani izbjeći osuđujuće poglede.

Neki se vjerojatno pitaju zašto bi se netko želio znojiti pod maskom make upa, ali s druge strane postoje žene koje zaista imaju manjak samopouzdanja i osjećaju se loše ako nemaju make up pa zašto bi se onda mučile i u teretani se osjećale nelagodno? Naravno nije nam shvatljivo da netko s tri sloja pudera, svim konturama i fiksatorima vježba, ali ako mu ne šteti kože, tko smo mi da sudimo. Postoji samo jedno mjesto na kojem apsolutno nije dozvoljeno nositi šminku, a to je krevet noću. Donosimo vam jednostavne trikove uz koje ćete imati minimalan make up za teretanu, a opet ćete izgledati besprijekorno.

make up u teretani

Nemojte nositi puder

Ako ne želite da netko primijeti da imate šminku puder je proizvod broj jedan koji morate prekrižiti s popisa. Puder vam može začepiti pore dok se znojite i stvoriti velike kožne probleme pa ga je zaista najbolje izbjeći. Podloga u obliku pudera će vas odmah odati, pogotovo ako ima jaku prekrivenost tako da ga svakako izbjegnite, a u idućim rečenicama vam donosimo alternative koje neće izazivati začuđujuće poglede.

Koristite primer ili toniranu kremu 

S obzirom na to da smo vam puder izbacili s liste dozvoljenih proizvoda u teretani, nudimo vam odlične zamjene koje će vam ujednačiti ten. Tonirana krema je odličan izbor jer vam neće začepiti pore nego će dozvoliti koži da diše. Ako iz nekog razloga ne želite posegnuti za toniranim kremama, postoje odlični primeri koji će vam ujednačiti ten pa ih slobodno nanesite prije odlaska na vježbanje.  

make up u teretani

Ne šminkajte konture niti obrve 

Ako čak i samo malo iscrtate obrve prije teretane, gotovo je! Svi će odmah znati da imate šminku tako da olovke i sjenila za obrve prije teretane ne dirajte. Također, bilo kakvo konturiranje je potpuno nepoželjne i nepotrebno jer ako se oznojite možete izgledati kao da imate mrlje, a ne konture. Jarki i tamni ruževi isto su kao i konture u teretani, potpuno nepoželjni. Ako baš ne želite imati usta bez ikakvih proizvoda, posegnite za balzamom za usne u boji.

Korektor neka vam bude najbolji prijatelj

Iza ove izjave zaista stojimo jer je korektor odličan proizvod koji će pokriti sve nedostatke, a opet vam se neće primijetiti na licu ako ga dobro izblendate. Jednostavno ga nanesite na mjesta na licu koja smatrate najproblematičnijima i dobro ga sjedinite s ostatkom lica.

make up u teretani

Nosite šminke koliko god puno želite

Ako se zaista osjećate nesigurno i nakon svih naših prethodnih savjeta i trikova, jednostavno nosite šminku u onoj količini u kojoj se osjećate ugodno, ali svakako pripazite što vam to čini licu i porama i ako primijetite neke probleme, reagirajte na vrijeme.

T.K.
Foto: elle.com

Objavljeno: 11.01.2017. u 16:44

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p