MAKE UP

Kako da sjajilo ostane na mjestu?

Trikovi za postojano sjajilo

Sjajila za usne doživljavaju svoj veliki povratak. Nakon što smo nekoliko sezona uživali u popularnosti mat efekta na usnama, sjajne usne opet dolaze u modu.  

Sve više kozmetičkih kuća izbacuje nova sjajila, a ako ste ih i vi zanemarili posljednjih nekoliko sezona, vrijeme je da im opet date šansu. S obzirom na to da su sjajila drugačije teksture od ruževa, imaju i drugačija pravila nanošenja. Najveće mane koje žene navode za sjajila je njihova nepostojanost, razmazivanje i razlijevanje u borice oko usana.

Postoji nekoliko trikova kojima će sjajilo ostati na mjestu. Kako bi imalo savršen oblik i čiste rubove, sjajilo bi bilo najbolje nanijeti preciznom četkicom za nanošenje ruža umjesto spužvastim ili plastičnim aplikatorima koji dolaze uz njih.

Glavno pravilo nanošenja sjajila je da ga ne smijete nanijeti do samog ruba usana. Preciznim kistom ga nanesite jedan milimetar dalje od ruba. Morate mu dati malo prostora jer će se s vremenom raširiti i otići će točno do ruba usana. Nakon što ste nanijeli jedan sloj, ostavite da se nekoliko minuta osuši i zatim lagano stavite drugi sloj, također ne do samog ruba usana. Ovakvim trikom sjajilo će biti postojanije i spriječit ćete razlijevanje izvan rubova usana. Sada kada znate sve trikove za pravilno nanošenje sjajila, odaberite iz velike palete boja i predivnih mirisa koji se nude i vaše usne će doslovno zablistati ovog proljeća. 

T.F.
Foto: Instagram i arhiva Fashion.hr

Objavljeno: 24.03.2016. u 10:52

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p