MAKE UP

Kako do punih usana?

Čine nas mlađima, a vi odaberite između operacije, lip plumpera i make-up trikova!

Nedavno su znanstvenici objavili kako pune usne brišu godine. Ako imate usne poput Angeline ili Scarlett- prave ste sretnice, a ako nemate- mi imamo savjete kako povećati njihov volumen!

KOZMETIČKI TRETMANI

Popunjavanje injekcijama- Ubrizgavanjem različitih tvari povećat će se volumen usana. Cijena tretmana je oko 2 500 kuna na više, a cijenu opravdava činjenica da ovaj tretman uistinu djeluje. Usne su popunjene iznutra, a učinak traje između nekoliko mjeseci i godine dana.

Implantati- Ova metoda daje dugotrajnije rezultate. Neki se poput permalipa uštrcavaju injekcijom dok se drugi stavljaju „u komadu" (npr. silikon). Cijena ovakve operacije ovisi o veličini implantata. Rezultat je dugotrajan, ali ponekad ih je teško izvaditi ako niste zadovoljni. Traju oko pet godina.

Transplantacija masnog tkiva- Zašto ne bi salo s trbuščića umetnuli u usne? i to je moguće za cca. 4 000 kuna. Učinak nije dugotrajan- traje nekoliko mjeseci jer se dio stanica uništi tijekom prijenosa iz jednog dijela tijela u drugi. Ponekad se postupak mora ponavljati i četiri puta.

LIP PLUMPERI

Plumper sjajilo- Ovaj proizvod je bezbolan u usporedbi s gore navedenim zahvatima. Cijena najpoznatijih Too Faced Lip Injectiona i Du Wop Lip Venoma kreće se oko 100 kuna. Učinak traje onoliko koliko nosite sjajilo, a postiže se blagim iritiranjem usana.

Anti age ruž- Ovakvi ruževi zaglađuju rubove usnica i samim time daju  mladolikiji izgled. Navodno se učestalim korištenjem bore uistinu i smanje. Obično sadrže kolagen ili hijaluronsku kiselinu, a koštaju ovisno o proizvođaču. Učinak im je minimalan u usporedbi čak i sa plumper sjajilima koja uzrokuju naticanje.

Podloge koje izglađuju- Ova vrsta primera za ruž ujedno jamči i glatke usne bez bora i oštećenja. Ispunjava neravnine i drži ruž na mjestu. Cijena mu je oko 100 kuna, a može se naručiti i preko ASOSA.

MAKE UP TRIKOVI

Priprema usana- Napravite piling prije nego se našminkate ružem ili sjajilom. Možete koristiti poseban piling ili dječju četkicu za zube.

Koristite olovku za usne- Mnogi vizažisti tvrde kako je olovka Wonderbra za usne. Nitko nema potpuno simetrične usne, a liner automatski čini usne punijima i čini male korekcije oblika. Potrebno je nanijeti ga tako da ostavi jak trag i definira oblik, ali da ne izgleda umjetno. Najbolje je da naglasite svoj prirodni oblik umjesto da ga pokušate promijeniti crtanjem van ruba usana.

Ruž + sjajilo- Zašto bi se morali odreći jednog od ta dva proizvoda? Umjesto u debelom sloju, ruž nanesite tapkajući prstima, a zatim obilno nanesite sjajilo. Najbolje prozirno ili prozirno sa svjetlucavim česticama jer ono ima najbolji odsjaj i time automatski povećava usne.

Highlighter- Usne možete dodatno naglasiti highlighterom: samo ga prstom natapkajte u Kupidov luk iznad gornje usne te na vanjske kutove usana.

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 16.01.2010. u 13:13
Tagovi: ruž, sjajilo, usne, Make up

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p