MAKE UP

Kako do savršenog izgleda u 2015.?

Nova godina je kao stvorena za odbacivanje starih navika
Ove beauty navike promijenit će vaš izgled 
Htjeli mi to priznati ili ne, gotovo svatko ima poneku nezgodnu naviku koju je u novoj godini najbolje u potpunosti iskorijeniti i zamijeniti pametnijim izborima. Bilo da se radi o nečemu posve banalnom ili vam ovi načini ponašanja stvaraju pravu noćnu moru tik prije najvažnijih događaja u životu, lošim beauty navikama lako je stati na kraj uz malo dobre volje i samokontrole. S vama seciramo najgore i najčešće pogreške kojima narušavate dobar izgled.

1. Prestanite gristi nokte
Ne samo da grickanjem noktiju uništavate izgled i kvalitetu pločice nokta, već i odajete dojam nervozne osobe te u usta prenosite čitav niz bakterija kojima ondje nije mjesto. U novoj godini isprobajte lak namijenjen zaustavljanju ove ružne navike. Grozan okus koji ostavlja u ustima zasigurno će vas odvratiti od želje za grickanjem.
 
Prije spavanja uvijek morate skinuti šminku

2. Prestanite odlaziti u krevet sa šminkom
Osim onih najdiscipliranijih među nama, svi smo povremeno krivi za ovu ružnu naviku. Odlaženje na počinak s licem punim make upa postaruje nas prijevremeno i istovremeno nam uzrokuje pubertetske probleme poput prištića. Tih pet minuta pred ogledalom se isplati više od bilo kojeg skupocjenog tretmana kod kozmetičarke.

Kistove morate redovito prati

3. Prestanite koristiti prljave kistove
Naravno da ste uvijek u žurbi, i ,naravno, da je pranje kistova zamoran posao, no zamislite samo leglo bakterija koje nanosite na lice svaki puta kad kist koristite “samo još ovaj put”. Osim toga, korištenjem prljavog kista u kremastim proizvodima kontaminirate svoju najdražu kozmetiku što znači da će joj i rok trajanja biti kraći. 

4. Prestanite čupati obrve (tako neprirodno)
Nikada nećete vidjeti nekoga kome dobro stoje neprirodni lukovi koji izgledaju kao da su iscrtani nalivperom ili nekim drugim preciznim pisalom. Trajno začuđen pogled koji time stvarate na licu treba trajno zabraniti.

Kosu morate njegovati

5. Prestanite zanemarivati kosu
Svi mi ponekad poželimo dugu kosu, i do nje je doista teško doći, no kosa se ipak treba redovito skraćivati i oblikovati jer u protivnom najčešće izgleda isušeno i neuredno, pogotovo ako je pritom i tretirate bojom za kosu.

6. Prestanite preskakati kremu s faktorom
Izgled brončane božice je aktualan svako ljeto, no nitko ne bi zbog atraktivnog izgleda trebao riskirati svoje zdravlje roštiljajući se na najjačem suncu. Pokraj tolikih krema za samotamnjenje i laganih, kvalitetnih krema s faktorom koji vašu kožu štite i njeguju, vrijeme je da ova loša beauty navika ode zauvijek u prošlost.

7. Prestanite svoju kožu tretirati kao da je uvijek ljeto (ili zima)
 Apsolutni je imperativ njegu kože prilagoditi godišnjem dobu u kojem se nalazimo. Bogate zimske kreme ljeti postaju preteške i okluzivne na licu, a zimi lagane formule jednostavno nisu dovoljne za adekvatnu hidrataciju kože.

Isprobajte nešto novo

 8. Prestanite se bojati eksperimentiranja
2015. je stvorena za iskušavanje novih beauty trendova, boja i tekstura. Dozvolite svojoj mašti da vas odvede u dosad neistražene teritorije apliciranja kozmetike, i najvjerojatnije ćete pronaći nove i uzbudljive metode za postizanje savršenog izgleda. Istovremeno, nemojte slijepo slijediti trendove, poznajte svoje granice, i u svakoj situaciji poštujte svoj stil i ukus. Uspjeh - zagarantiran!


Jelena Skendžić
Foto: Pinterest

Objavljeno: 04.01.2015. u 14:00
Tagovi: Make up, Kosa, kistovi

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p