MAKE UP

Kako istaknuti oči?

Tri looka koji će vas oduševiti

Usprkos svim trendovima koji nam stižu s modnih pista Pariza, Londona, New Yorka i Milana, većina žena se ne želi odreći onog jednog- istaknutih očiju. Koliko god voljele crveni ruž, većina žena se radije odlučuje za istaknute oči. Ne mora nužno biti riječ o smokey looku, dovoljno je i samo malo sjenila i tuš za oči i prosječna žena će biti zadovoljna. Osim toga, upečatljiv make up na očima ne traži stalne kontrole i popravke poput onog na usnama.


1. Olovka na waterlineu

Alfa i omega svih lookova s olovkom. Olovka može biti crna, smeđa, bijela ili u boji, ali imajte na umu da svijetle boje vizualno povećavaju oko, dok ga tamne smanjuju.

Tehnika je zapravo jednostavna, samo nanesite olovku uz rub i potrudite se da pri tome ne trepćete. Olovka neka bude bar malo tupa i vodootporna, a nanesena uz gornji unutarnji rub čini trepavice vizualno gušćima.

2. Razmazana olovka

Ova tehnika je idealna za brzinski smokey. Nanesite olovku na waterline, ali i na kapak u finoj liniji koja ne mora biti savršena. Liniju na kapku zatim razmažite prstom ili vatenim štapićem.

Olovku ovako možete koristiti i prije i nakon nanošenja sjenila, ali imajte na umu da je sjenilo dobro fiksira i drži na mjestu kako se ne bi dalje razmazivala.

3. Izvučeni liner

Samo za profesionalce. Duljina linije doslovno ovisi o vašoj stručnosti i spretnosti, pošto smo sigurni da ne želite liniju koja nalikuje na državnu granicu na zemljopisnoj karti.

Gel liner, klasični ili onaj u olovci- stvar je osobnog ukusa, ali početnicama ipak savjetujemo onaj u gelu i kremasti pošto ih je lakše nanijeti. Kad ste odabrali svoj omiljeni liner treba vam puno strpljenja i prakse: linija za ovaj look mora biti savršeno ravna i tanja prema kraju stoga vježbajte, vježbajte i vježbajte kako sami potez tako i simetriju, jer oba oka moraju biti identična.

B.K.

foto: refinery29.com

 

 

 

Objavljeno: 18.01.2011. u 15:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p