MAKE UP

Kako koristiti lavandino ulje?

Prirodni lijek koji obožavamo…


Cvijet lavande odavno je prestao kititi samo obalne gradove i otoke. Lavanda je postala ukras domova i na kontinentu, zahvaljujući svojim mnogobrojnim vrstama. Kraljica ulja, kako lavandino ulje nazivaju, sve je popularnija i popularnija zbog svojih brojnih mogućnosti, a to nas nimalo ne iznenađuje.

Opekotine se ljeti vrlo često događaju, ne nužno samo od sunca. Lavandino ulje djelotvorno je upravo kod opekotina. Na opečeno mjesto kapnite nekoliko kapi ulja od lavande te ponovite postupak nakon 15 minuta. Ulje će pomoći u smirivanju upalnog procesa te neće doći do nastajanja plikova na koži, a koža će prije zacijeliti.
 


Lavandin je podvrsta lavande I najčešće upravo njega nalazimo na našem području. Ulje lavandina jednako je učinkovito kao ulje lavande, jer ima antibakterijski i protugljivični učinak. Ljeti su vrlo česte gljivične infekcije na nožnim noktima stoga se preporučuje upravo uljem lavandina nakapati upaljeno područje nekoliko puta na dan.

Lavandin je izvrstan analgetik kod upaljenih mišića. Dok lavanda djeluje antistresno ukoliko nakapate nekoliko kapi ulja u kupku.Iako je ulje lavande izrazito djelotvorno, nemojte biti sami sebi doktor. Svakako se savjetujte s liječnik ili aromaterapeutom odlučite li se liječiti isključivo njime.

Ana Jerneić

Objavljeno: 22.07.2014. u 18:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p