MAKE UP

Kako napraviti smokey eyes za dan i za noć?

Savjetuje Ana Rajić

Opće poznata i vrlo popularna tehnika sjenčanja očiju smokey eyes sastoji se od brojnih varijacija na temu. Nema pravila ni ograničavanja što se tiče boja i intenziteta, najvažnije je posvetiti se sjenčanju koje predstavlja nešto zahtjevniju i spretniju ruku, te nekoliko kvalitetnih kistova bez kojih je nemoguće postići lijepo osjenčane oči. Potrebna su minimalno dva kista. Važno je obratiti pozornost na kvalitetu sjenila, lakše je sjenčati ona svilenkaste teksture.

Smokey by day: prvo i osnovno obvezno je staviti puder u prahu na cijeli kapak i područje oko očiju. Poslužit će kao zaštita od tamnih sjenila koja se truse tijekom sjenčanja. Pri završetku kistom odstraniti višak. Kao baza može poslužiti blago pigmentirano sjenilo u nijansi prirodne boje kože sa svjetlucavim česticama. Baza takve teksture dobra je priprema za daljnje sjenčanje. Druga boja može biti nešto tamnija od prve i nanosi se preko cijelog kapka ili samo u pregibe. Treća i najtamnija boja, koja tonski prati prve dvije, nanosi se do pregiba kapka ili uz sam rub oka. Ako se ne vidi gdje koja nijansa počinje, odnosno, završava, tehnika smokey eyes je uspješno izvedena. Završiti s maskarom i bež olovkom u oku.

Smokey by night: blagu varijantu smokeya vrlo je lako transformirati u jaču i izražajniju. Dakle, prethodna tehnika sjenčanja može se nadograditi crnim eyelinerom koji prati cijeli gornji rub kapka i vizualno izdužuje i dodatno naglašava oči. Nakon eyelinera potrebno je nanijeti crnu olovku unutar donjeg kapka. Za još izražajniji dojam može se koristiti crno ili čokoladno smeđe sjenilo koje se dodaje u pregibe kapaka i izvlači prema van u mačkasti oblik. Završiti dodatnim slojem maskare i parcijalnim trepavicama medium i short duljine. Za ekstra glamurozan moment, u unutarnje kuteve oka može se staviti masno metalik sjenilo u zlatnoj ili srebrnoj boji.

Odličan prikaz izrade smokey eyes tehnike možete pogledati u knjizi Kevyna Aucoina "Making faces" na tridesetoj stranici.

 

Ana Rajić

Objavljeno: 21.11.2012. u 13:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p