MAKE UP

Kako nositi mat ruž bez da isuši usne?

Trikovi za ugodno nošenje mat ruža

mat ruž
I
ako se sjajila polako vraćaju u modu, mat ruževi i dalje su izbor broj jedan kada su usnice u pitanju. Svi koji ih vole, znaju da su takvi ruževi sve samo ne jednostavni za korištenje pa smo otkrili pet koraka uz koje ćete ih nositi bez da vam isuše usnice.

Mat ruževi definitivno su najizazovnija vrsta jer osim što su jako pigmentirani pa ne opraštaju pogreške, jako isušuju pa već nakon nekoliko sati nošenja na usnicama mogu izgledati jako loše. Ako vam se usnice ispod ruža osuše, mogu vam se vidjeti ljuskice i cijela tekstura kože što ne izgleda baš najsjajnije, pogotovo ako ste se potrudili oko cijelog make up looka. Iako slove kao najtrajniji ruževi, ta prednost ništa ne znači ako ćemo ih nakon nekoliko sati htjeti skinuti jer ne izgledaju dobro. Evo što morate učiniti kako bi svladali pravilnu tehniku nanošenja mat ruža koji će vam satima izgledati besprijekorno. 

mat ruž
Korak 1: Koristeći ručnik namočen u toplu vodu, napravite piling. Mokrim dijelom ručnika nježno trljajte usnice kako bi s njih skinuli odumrle stanice kože. Tako ćete najbolje pripremiti usnice za nanošenje mat ruža jer ćete odstraniti sve otpale ljuskice s usana koje bi mogle uzrokovati ružan izgled ruža.  

Korak 2: Nanesite deblji sloj balzama za usnice i krenite na make up na ostatku lica. Tako ćete usnicama dati vremena da upiju balzam. Nakon što ste nanijeli cijeli make up, uzmite maramicu i njome lagano odstranite višak balzama. Ovim korakom postići ćete da su vam usnice hidratizirane i meke, ali ne premasne kako vam ruž ne bi skliznuo s njih.  

mat ruž
Korak 3:
Nakon balzama, red dolazi na primer za usnice. Ovaj korak nikako nemojte preskočiti jer iako možda mislite da je nepotreban, vidjet ćete da upravo on čini razliku. Primer će popuniti sitne nepravilnosti na usnicama i zagladiti površinu te će spriječiti da ruž procuri u borice oko ruba. 

Korak 4: Sada je došao trenutak da nanesete svoj mat ruž. Ako koristite tekuće verzije, nanesite jedan tanki sloj jer bi dva mogla stvoriti grudice. Klasičan ruž u stiku nanesite isto u tanjem sloju, ali pazite da su svi dijelovi usnica ravnomjerno prekriveni bojom.

mat ruž
Korak 5: Ako ste pogriješili s nanošenjem ruža, sada je trenutak da ga popravite s korektorom nanesenim na tanki kistić. Korektor će vam dati dodatnu prednost jer će stvoriti barijeru između ruba usana i kože pa ruž neće prijeći u borice izvan usnica. Kad ste popravili sve greške, spremni ste za više od nekoliko sati nošenja besprijekornog mat ruža!

T.K.
Foto: Dario Dunaj i Getty Images

Objavljeno: 29.03.2017. u 12:09

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p