MAKE UP

Kako odabrati pravi puder?

Super trikovi koji će vam olakšati kupnju pudera

 
Dobra podloga na licu jedan je od najvažnijih preduvjeta za lijep i blistav ten. Ako odaberemo krivu vrstu ili nijansu pudera, cijeli make up look može izgledati loše. Kako pravilno odabrati puder objasnio je poznati vizažist Saša Joković.

"Postoji nekoliko trikova kojima možemo odrediti boju pudera. Kada ga isprobavate, ako se na koži vidi kao tamna mrlja onda je puder pretaman, a ako se vidi kao sivkasti trag onda je presvijetao. Ako se u potpunosti stopi s kožom onda je nijansa prava", objasnio je Saša.


Ako je vrat svjetliji od ostatka lica, Saša savjetuje da ga se malo potamni bronzerom ili tamnijim puderom u kamenu radije nego da se lice posvijetli jer svjetliji puder od tona tena daje bolestan izgled koži. 
 

"Ako birate puder koji će trajati dulje na licu preporučujem pudere bez ulja ili one na bazi vode jer se osuše na licu i tako dulje traju i manje se moraju fiksirati puderom u prahu. Većina pudera danas ima fine čestice koje reflektiraju svjetlo od bora i daju prirodan sjaj kože", napomenuo je vizažist.
 
 
Ako imate suhu kožu lica, Saša preporučuje prije nanošenja pudera nanijeti masniju i gušću kremu jer premastan puder neće dugo trajati na licu. Također naglašava kako je dobro izbjegavati nanošenje nekoliko slojeva pudera jer se takav postupak tolerira jedino za jaka svjetla i snimanja, dok to uživo izgleda poput maske na licu. 
 
 
"Masni tip kože svakako bi trebao izbjegavati kremaste pudere, pudere u stiku i presjajne pudere. Za njih je najbolji izbor puder u kamenu s jakom moći prekrivanja. Za osjetljivu kožu i onu sklonu alergijama preporuka su prirodni mineralni puderi. Najveća greška je što se često miješa puder u kamenu s transparentnim koji je kompaktna verzija pudera u prahu i on matira sjajne dijelove lica i koristi se za matiranje tekućeg pudera. Kompaktni puder koji ima moć prikrivanja je zapravo suhi pigment bez tekuće komponente i on nikad ne služi za fiksiranje tekućeg pudera već kao puder sam za sebe ili kao dodatni prekrivni sloj na fiksirani tekući puder", objasnio je vizažist.

Saša preporučuje tekući puder nanositi kistom i prstima, puder u kamenu puf spužvicom ili kistom, a ako imate prištiće obavezno puf spužvicom. Puder u prahu savjetuje nanositi kistom ili puf spužvicom.
 
 
Tanja Friš
Foto: arhiva Fashion.hr i Jure Perišić
Objavljeno: 25.02.2016. u 10:53

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p