MAKE UP

Kako odabrati ruž prema tonu kože?

Biraj ruževe prema svom podtonu kože

 

Iako se s make upom poželjno igrati ipak neki ruževi ne stoje svima dobro. To ne ovisi samo o tome je li vam koža svjetla ili tamna već o podtonu koji svaka koža ima. 

Otkrivanje podtona kože najvažnije je u određivanju boje ruža koji će ti najbolje odgovarati. Postoje tri podtona kože topli, hladni i neutralan. Topli ton ima zlatan sjaj, hladni ima plavo-ružičasti sjaj, a neutralni ima karakteristike i toplog i hladnog. 

Ruževi za topli ton kože
Ako vaša koža ima zlatni sjaj birajte ruževe toplih smeđih boja jer će uz vašu put stvoriti prekrasan monokromatski look. Birajte crvene ruževe koji u sebi sadrže narančastu, poput koraljnih nijansi jer će vam takvi ruževi osvježiti cijelo lice. 

Ruževi za hladni ton kože
Ako je vaša koža hladnog podtona birajte crvene ruževe s plavkastim odsjajem. Osim crvenih nijansi, poigrajte se i s ružičastima koje također imaju plavkasti odsjaj, a lijepo će vam uz ten odgovarati i bobičaste nijanse crvenih i ružičastih ruževa.

Ruževi za neutralni ton kože 
S obzirom na to da je neutralan ton kombinacija toplog i hladnog, ogovaraju mu sve nijanse ruževa. Također, takav tip kože može imati jako pigmentirane ruževe, bez da izgleda pretjerano. Najbolje im ipak stoje nijanse u boji mesa, breskve i svjetlo ružičaste. 
  
T.F.

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p