MAKE UP

Kako postići idealan ljetni make up?

Simona Antonović vam otkriva beauty trikove za visoke temperature

Bez obzira jeste li na moru ili ostajete u gradu, ljetni make-up i visoke temperature ne podnose puno šminke na licu jer kao što znate šminka ima tendenciju topljenja.

Umjesto klasičnih pudera preporučam ujednačavanje tena toniranom, bb, cc ili dd kremom za lice ako baš ne želite 'goli' izaći iz kuće. Ove kreme u sebi obično sadrže zaštitni faktor, no uvijek preferiran dodatno nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom. Sigurno je sigurno.

Za one koje ne vole ili nemaju potrebe prekrivati čitavo lice savjetujem da eventualne mrlje, nedostatke, ožiljke i podočnjake prekriju korektorom. Korektor neka bude lagane kremaste teksture u stiku i utapkajte ga u kožu prstima na područja koja želite prekriti/ujednačiti. Tako izbjegavate fiksiranje i matiranje podloge. Prije toga obavezno nanesite zaštitnu kremu za lice s velikim zaštitnim faktorom. Za pretjerani sjaj lica koristite listiće za upijanje.


Proizvod bez kojeg ne možemo zamisliti ljeto je bronzer. Neka bude samo za nijansu tamniji od boje kože lica, lagano shimmeraste teksture s rozim podtonom ili ga jednostavno pomiješajte s rozim rumenilom za svježiji dojam lica. Nanosi se debelim kistom za rumenilo na dijelove lica koje je sunce prvo zahvatilo te na jagodice i korijen nosa.

Korištenje vodootporne maskare najsigurniji je način ako ne želite izgledati kao rakun na plaži, no ako vam ista izaziva reakcije i crvenilo, evo mali trik kako da to izbjegnete. Na običnu, npr. crnu maskaru aplicirajte prozirnu maskaru koja će je tako fiksirati i imat će isti efekt kao i vodootporna. Na donje trepavice u tom slučaju nanesite samo prozirnu maskaru.


Za kapke birajte sjenila s kojima možete biti sigurni da se neće skupljati u pregibima kapaka ili raditi podočnjake zbog topljenja. Ona kremastih tekstura koja se nakon aplikacije osuše i ne miču s kapaka. Obavezno neka su shimmeraste teksture, u zlatnim, bakrenim i brončanim nijansama kako bi otvorili i definirali oko. Poželjno je nanošenje prstima.

Ruževi mat teksture idealni su za ljeto, jer se neće topiti, a dovoljno su elastični na usnama pa neće dodatno isušivati usne ili ostavljati tragove na čašama. Izbjegavajte tamne ruževe ili ih samo utapkajte prstom za 'lakši' dojam.


Simona Antonović
Objavljeno: 13.06.2014. u 13:58

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p