MAKE UP

Kako postići zdrav sjaj lica?

Mali trikovi za dewy efekt

 
Sjajan izgled lica, odnosno dewy efekt sve je popularniji jer takav efekt čini da koža izgleda zdravo, hidratizirano i svježe te samim time mladoliko. Granica između savršeno osvježenog lica s diskretnom dozom sjaja i masnog izgleda vrlo je tanka kada radimo s proizvodima poput illuminatora pa smo popričali s make up artisticom Petrom Sever koja nam je objasnila kako se postiže svjež i odmoran izgled lica, a bez neprirodno sjajnog i nametljivog efekta.
 
"Treba napomenuti da ovaj look nimalo ne laska onima mješovite i masne kože. Koliko god koristili matirajuće proizvode, koža sklona stvaranju viška sebuma će nakon nekog vremena ponovno izgledati masnjikavo. Stoga ako se zamatira T- zona postižemo dewy look bez previše proizvoda i truda. Što se tiče normalne do suhe kože, zdravi sjaj za početak postižemo odgovarajućom njegom kože proizvodima za hidrataciju", objašnjava Petra.
 
 Petra Sever
 
S dewy lookom se možemo igrati, bilo da ga želimo graditi step by step ili samo staviti naglasak na jagodice. Petra naglašava kako važnu ulogu igraju primeri u raznim varijacijama, bilo samo hidratantni ili oni s reflektirajućim česticama (Illamasqua Hydra Veil i Illamasqua Radiance Veil) te sama podloga koja bi trebala biti lagana i prozračna. (MAC Face&Body Foundation, BECCA Aqua Luminous perfecting foundation, CHANEL Vitalumiere aqua).

 
Tekući ili kremasti highlighteri, illuminatori ili shimmeri najbolje će funkcionirati na normalnoj do suhoj koži jer Petra objašnjava da će ostavljati dojam svježine i hidratacije (AURA Liquid illuminator, ROUGE BUNNY ROUGE Highlighting liquid, BECCA Liquid shimmering perfector, CHANEL Soleil de tan sheer illumanting fluid), dok su za mješovitu do masnu kožu najidealniji izbor kompaktni proizvodi ili oni u prahu (MAC Mineralize skin finish-soft and gentle, Illamasqua Pure pigment Furore).
 
"Što se tiče tehnike nanošenja proizvoda izbor je velik, od prstiju, mokrog Beautyblendera do kistova. Ne treba se zabrinjavati ako look ne ispadne savršeno i od prve. Važno je isprobavati teksture i njihove kombinacije. Netko će naglasiti samo jagodice i sjajne usne dok će oni odvažniji naglasiti arkadne kosti i vrh gornje usne", rekla je Petra.

 
Na samu postojanost takvog looka možemo utjecati već spomenutom njegom kože i primerima te dobrim i kvalitetnim kompaktnim puderom ili onim u prahu kako bi što duže iskontrolirali stanje T-zone kod mješovite i masne kože. Proljeće je stiglo, nabacite zdrav sjaj na lice, ali pazite da ne pretjerate!

Tanja Friš
Foto: vlasništvo Petre Sever i arhiva Fashion.hr

Objavljeno: 30.03.2016. u 12:50

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p