MAKE UP

Kako pronaći savršenu nijansu narančastog ruža?

Hit nijansa sezone
narančasti ruž
I
ako možda mislite kako vam narančasti ruž ne stoji, potpuno ste u krivu jer svima stoji, samo je važno odabrati pravu nijansu za vaš ton kože. Donosimo vam trikove uz koje ćete pronaći narančasti ruž koji će vam sigurno stajati.

Kada birate jednu od hit nijansi proljeća - narančastu, morate paziti na teksturu ruža. Ako je vaš primjerak narančastog ruža previše mat, mogao bi djelovati preslično vašoj koži, a ako odaberete presjajnu verziju, mogla bi izgledati prenapadno za dan. Prije nego što odaberete nijansu prema svom tonu kože, razmislite o teksturi koju inače volite i želite postići i te dvije komponente dat će vam savršeni narančasti ruž. 

narančasti ruž


Koraljno narančasti 

Koraljne nijanse nisu ludo kričave boje i nekoć su bile poznate kao boja ruža za bake, ali odnedavno su pravi hit. Takvi ruževi najčešće imaju crvenkasti podton bez imalo ružičaste, a boja im se mijenja s obzirom na boju vaših usnica.  Ako imate svjetlije usnice, koraljni ruž na njima će djelovati ružičastije, a što su vam usnice tamnije, činit će se crvenijim. Topliji tonovi kože s tamnijim usnicama moraju birati toplije koraljne nijanse bez imalo pastelnog efekta, dok oni s hladnim podtonom trebaju posegnuti za ružičastijim nijansama. 

narančasti ruž

Ciglasto narančasti

Balansirajući između crvene, narančaste i smeđe, ciglasta nijansa može biti jako laskava različitim podtonovima kože. Ovakvi primjerci narančastih ruževa ne naglašavaju ljubičaste podtonove kod tamnijeg tena nego ga uljepšavaju. Ljubičasto smećkaste nijanse mogu toplije podtonove učiniti pomalo zelenima, a ciglaste nijanse daju čokoladnu toplinu i dubinu te posvjetljuju ten.

Krvavo narančasti

Krvavo narančasti ruževi na svjetlijoj puti mogu djelovati potpuno crveno dok se na srednje tamnom tenu pretvaraju u neonsku nijansu. Tračak crvene u ovakvim narančastim ruževima dobro je došao za topli podton kože jer tako njihova boja najviše dolazi do izražaja, za razliku od primjeraka koji sadrže dozu ružičaste i pastelno narančaste koji bolje stoje hladnim podtonovima. 

narančasti ruž

Pastelno narančasti

Ako imate maslinasto zlatni ten najbolje će vam pristajati upravo pastelno narančasti ruževi. Podtonovi na tamnijem tenu dodatno naglašavaju narančastu boju dok na svjetlijem tenu ova boja nikako ne stoji i može djelovati zaista čudno.  

T.K.
Foto: Jure Perišić, Dora Šarić, Getty Images
Objavljeno: 11.04.2017. u 16:11

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p