MAKE UP

Kako se osjećala Alicia Keys na fotografiranju bez šminke?

Pjevačici je ovo fotografiranje promijenilo život

Pjevačica Alicia Keys fotografiranje za novi broj magazina Vanity Fair odradila je u potpunosti bez make upa. Na početku je bila protiv toga, ali nakon što je pristala, to snimanje promijenilo joj je život. 

Kada se pjevačica Alicia Keys odlučila fotografirati bez make upa na početku je bila neodlučna. Na snimanje je stigla direktno iz teretane s podignutom kosom i potpuno bez šminke i namjeravala je prije fotografiranja napraviti make up i frizuru, ali kada ju je fotografkinja Paola Kudacki vidjela, inzistirala je da je takvu fotografira. Pjevačica se na početku opirala, ali fotografkinja joj je objasnila da izgleda sirovo i ogoljeno poput svojih pjesama. Alicia se složila da želi prirodan izgled, ali mislila je kako je njen trenutni izgled ipak preprirodan. Pjevačica je naposljetku ipak pristala i priznala kako se osjećala jača nego ikada prije. 

 
Alicia je nedavno napisala esej za stranicu Lenny, glumice Lene Dunham o pritisku savršenog i besprijekornog izgleda koji je osjećala cijeli život. Priznala je kako je već od drugog razreda osnovne škole češljala svoju bujnu i neposlušnu kosu u punđu kako bi se što manje isticala. Kada je ušla u glazbenu industriju, kaže kako se pritisak vječne besprijekornosti još samo povećao. Priznaje da je tada postala prava kameleonka. Nikada u potpunosti nije bila prava ona nego se transformirala kako bi je svi što bolje prihvatili.
 
Na početku foto shootinga za Vanity Fair, Alicia je bila šokirana i malo nervozna te je osjećala nelagodu. "Moje lice je bilo potpuno golo. Imala sam trenirku iz teretane i da se mene pitalo, to bi mi bio look isključivo za teretanu i kuću i nisam ni u snu mislila da će me takvu fotografirati, ali kada je fotografiranje počelo, sve je sjelo na svoje mjesto", priznala je pjevačica i rekla kako se osjećala jača i ljepša nego ikada prije. 
 
Alicia priznaje kako je na trenutke željela pogledati fotografije da vidi kako su ispale pa da ako nisu dobre, ponovi fotografiranje, ali pozitivnost je prevladala i nije je više bilo briga što će drugi misliti jer je sama sebi bila najljepša takva kakva je, bez šminke i puna pjegica od sunca. Pjevačica je priznala kako ju je to fotografiranje promijenilo pa je od tada na društvenim mrežama podijelila nekoliko fotografija bez šminke s hashtagom #makeupfree kako bi i druge žene potakla na slobodu i prirodnu ljepotu. Rekla je kako se više ne želi skrivati, niti svoje lice, niti svoje misli niti snove. Nadamo se da će ovo biti početak mini ženske revolucije jer bilo bi odlično kada bi sve žene doživjele ovakvo prosvjetljenje i kada bi se šminkale samo zbog sebe, a ne zbog drugih. 

T.F.
Foto: Vanity Fair

Objavljeno: 06.06.2016. u 14:17

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p