MAKE UP

Kako spasiti otopljenu šminku?

Imamo odlične trikove

otopljena šminka

Sigurno vam se za vrijeme visokih temperatura dogodilo da vam ruž ostane u autu i nakon toga ga pronađete pretvorenog u kašu. Ili se vaš omiljeni korektor u sticku prelomio na dva dijela? Nesnosne vrućine ne voli ni kozmetika pa imamo nekoliko trikova uz koje ćete spasiti upropaštene proizvode.

Ruž

Ako vam je ruž ispao iz pakiranja lagano primite dio koji je bio dolje i vratite ga u rupicu. Ako se prelomio na nekoliko komada, uzmite upaljač i lagano otopite dva kraja koja želite spojiti i zatim brzo, ali oprezno spojite još rastopljene krajeve. Stavite ruž u hladnjak na barem sat vremena kako bi se sve sjedinilo i ponovno vratilo u kruto stanje. Ako vam se s istim ružem ponovno dogodi ista nezgoda, cijelog ga premjestite u praznu posudicu od nekog potrošenog balzama za usne i nanosite ga kistom. 

Olovka za oči

Ako vam se otopila olovka za oči najbolje bi bilo da je preko noći stavite u zamrzivač. Ako nemate toliko vremena ili ako ste u žurbi, ubacite otvorenu olovku u čašu sa što hladnijom vodom. Ako brinete da će voda uništiti olovku, nemate razloga jer će vosak iz olovke stvoriti zaštitni sloj pa je voda neće oštetiti.
 
otopljena šminka

Kremasto rumenilo ili sjenilo

Dodajte nekoliko kapi fiziološke otopine u uništeno rumenilo ili sjenilo kako bi ga još malo razvodnili i pomiješajte ga dobro čačkalicom. Fiziološka otopina će ispariti, a pomoći će vam da ponovno ustabilite konzistenciju proizvoda. Zagladite površinu proizvoda sa žlicom i stavite ga u hladnjak na sat vremena. 

Korektor

Ako vam se prepolovio korektor u sticku popravite ga prema uputama koje smo gore napisali za popravljanje ruža. Ako vam se uništio kremasti korektor u posudici, zagladite površinu žlicom i nakon toga ga stavite u hladnjak na sat vremena.  
 
T.K.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 03.07.2016. u 12:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p