MAKE UP

Kako spriječiti otapanje make upa na +30?

Najbolji trikovi za ljetni make up

makeup

Z
nate kako ide ljetna priča: prekrasno se našminkate u svojem ugodno klimatiziranom stanu i samouvjereno kročite kroz vrata. Međutim, još niste stigli niti do lifta, a već osjećate navalu topline i, prije nego ste se snašli, osjećate kako vam se kapljice znoja formiraju na licu.


Nažalost, svi smo to iskusili barem jednom u životu. Neugodni efekti topline na naš make up neizbježni su tijekom srpnja i kolovoza, no to ne znači da po tom pitanju ne možemo učiniti baš ništa. Prilagodite svoj make up novonastalim vremenskim prilikama i spriječite ružno otapanje make upa s lica.

1. Razmišljajte o kremi koju stavljate ispod pudera. Bogate, izrazito hranjive kreme loša su podloga za bilo kakav make up na visokim temperaturama jer će dio njih ostati na površini lica ne upijajući se u potpunosti. Lakše, fluid formule bolje će funkcionirati ispod make upa.
 
makeup
2. Ukoliko ne možete izbjeći puder, odaberite one dugotrajnije varijante koje će na ambalaži imati oznagu "longlasting". Nanesite ih u što tanjem sloju. Ovakvi puderi su u pravilu mat teksture i jače prijanjaju na lice od hidratantnih verzija koje lako "skliznu" s njega. Istu logiku primijenite i na korištenje korektora.

3. T zonu po potrebi matirajte transparentnim puderom u prahu. Izbjegavajte teške obojene pudere u prahu koje bi vašem licu mogle dati vidljivi brašnasti izgled.

4. Ukoliko na očima koristite sjenila, neka to budu tzv. longlasting kremasta sjenila koja se na kapcima ponašaju kao da u sebi imaju ugrađen primer, a u pravilu ne zahtijevaju mnogo blendanja poput praškastih verzija sjenila. Ponovno, pravilo koje za svaki ljetni make up vrijedi je: manje je više. Preferirajte svjetlije, ljetne boje.

5. Eyeliner, olovka i maskara neka bude u vodootpornoj verziji.
 
makeup
6. Ukoliko koristite bronzer, birajte formule u kamenu jer ih je puno lakše dozirati na licu, a imat će i manju tendenciju skliznuti s lica od kremastih proizvoda. Dobro ih izblendajte jer vidljivi prijelazi na licu djeluju sve samo ne svježe.

7. Normalna i suha koža će izgledati svježije s kremastim rumenilima jer bi previše praškastih proizvoda na licu moglo djelovati preteško i nimalo prozračno, no budite oprezni. Birajte vrlo pigmentirane verzije kojih ćete moći staviti količinski manje za vidljivi efekt na licu.

J.S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 01.07.2015. u 15:37

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p