MAKE UP

Kako ukloniti višak rumenila?

Jednostavnim trikom smanji intenzitet rumenila

Svi smo barem jednom slučajno pretjerali s rumenilom i izgledali poput klauna. Jednom kada ga se nanese jako je teško smanjiti njegov intenzitet bez skidanja pudera koji smo ispod nanijeli. Pročitajte trikove kojima možete izbjeći i popraviti ovu make up pogrešku.

Rumenilo služi da zdravi sjaj licu i kada ga se nanosi on ne smije imati oštre crte i biti preintenzivan. Rumenilo trebamo nanositi malo po malo i uzduž jagodice, a ne koncentrirati ga kružno na sam vrh jagodice. Blendanje je važan aspekt dobrog nanošenja rumenila: bez nevidljivih prijelaza nikada nećete postići posve prirodan i diskretan izgled. 

Ako ste već nanijeli previše rumenila, njegov intenzitet možete smanjiti tako da s čistom spužvicom za nanošenje tekućeg pudera tapkate po licu na mjestu na koje ste nanijeli rumenilo. Spužvica će upiti višak, a ako ne upije od prve, probajte ponoviti postupak.

Također možete smanjiti njegov intenzitet tako što ćete uzeti čisti jako mekani kist kojim ćete prolaziti po rumenilu na licu i tako mu smanjiti intenzitet. Ako ova dva trika ne pomognu uvijek možete posegnuti za prozirnim puderom u prahu koji ćete nanijeti na područje rumenila te će ga on ublažiti. Ako koristite kremasto rumenilo, smanjit ćete mu intenzitet tako da preko njega nanesete malo tekućeg pudera. 

T.F.
Foto: arhiva

Objavljeno: 17.02.2016. u 15:37

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p