MAKE UP

Koje su najčešće pogreške kod samotamnjenja?

Saznajte trikove uz koje ih možete ukloniti!

Ponekad, čak i kada ste slijedili sva pravila rezultat samotamnjenja nije baš savršen jer neke kreme jednostavno ne djeluju ravnomjerno i ostavljaju crtice i mrlje koje su sve samo ne laskave na koži. Donosimo vam trikove kako da uklonite pogreške i postignete savršen ljetni ten.

Ako primijetite da postupak nije dobro napravljen, djelujte odmah.

Primijetite li crtice ili mrlje na tijelu, napravite piling. Piling će ukloniti višak boje. Preporučujemo piling na citrusnoj bazi, čiji će efekt biti bolji.

Nemate li kupovni piling, u svojoj kuhinji pronađite sastojke. Pomiješajte soda bikarbonu i limunov sok (preporučuje se prirodni limun) i napravite pastu. S njime istrljajte tijelo i uklonite višak boje.

Nemate li soda bikarbonu, nema veze. Tada umjesto nje upotrijebite običan šećer. Polovicu limuna umočite u šećer i kružnim pokretima napravite piling tijela.

Ponekad je učinkovitije popuniti praznine nego skidati boju, a ovi trikovi bi vam trebali pomoći u tome.

Želite li lice potamniti sredstvima za samotamnjenje ne pretjeruje s količinom niti nijansom. Dovoljno je potamniti za nijansu do dvije. Niste li spretni s takvim proizvodima treba vam veliki kist i dobar bronzer prirodnog sjaja. Svakako izbjegavajte bronzere prepune šljokica, jer će efekt u tom slučaju biti suprotan. Neovisno na koji način samotamnjenja se odlučili ne idite previše tamno. Nijansa do dvije dati će vam savršen efekt.

Ana Jerneić

Objavljeno: 25.06.2014. u 11:24
Tagovi: samotamnjenje

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p