MAKE UP

Koji puder pristaje uz koji tip kože?

Puder prilagođen tipu kože jamči savršenu podlogu

Savršen puder za podlogu
G
ledajući brojne make up tutoriale poznatih vizažista svi uvijek naglašavaju važnost dobre podloge. Bez prikladnog pudera koji pristaje vašem tipu kože, nemate dobar temelj za ostatak make upa. Ako vam ne pristaje puder, vjerojatno neće pristajati ni ostatak make upa. Klizi puder, klizi i rumenilo, highlighter i bronzer. Savršen puder je onaj koji pristaje vašem tipu kože i sve drži na okupu.

Ako ste skloni crvenilu, posebice crvenilu koje se javlja pod utjecajem stresa, birajte tekući puder s visokom moći prekrivanja. Dotični puder treba matirati kako se ne biste počeli sjajiti. Preferirajte proizvode koji sadrže zaštitni faktor.

Mješovita koža, koja je sklona sjajnu, pretežito na T-zoni, ne traži samo jedan proizvod nego njih više. Prije nego nanesete puder, potrebno je nanijeti matirajuću kremu na T-zonu, a hidratantnu na ostatak lica. Po tom principu potrebno je nanositi i puder. Za T-zonu birajte matirajući puder s srednjom moći prekrivanja. Za ostatak lica prikladan je lakši proizvod koji dodatno hidratizira vašu kožu.

Savršen puder za podloguProblematična koža ne traži uvijek puder koji ima visoku mogućnost prekrivanja. Vaša koža bit će vam zahvalna na lakšoj podlozi, dok problematična mjesta prekrijte težim puderom i korektorom. Nipošto nemojte puder nanositi poput maske, vaša koža mora disati. Važan je i način kako nanosite puder. Započnite s T-zonom i kistom ili spužvicom nastavite prema ostatku lica. Na taj način ćete na ostatku lica nanijeti manje proizvoda – točno onoliko koliko mu je potrebno.

Savršen puder za podlogu
Normalna koža ima najmanje problema i s time je i manje zahtjevna. Nju je potrebno svega blago ujednačiti, stoga su superlagane podloge idealne za vas. Posegnite za BB i CC kremama koje su kao stvorene za vas. Za večer birajte lagane tekuće podloge ispod kojih vaša koža slobodno može disati.

M.D.
Foto: Getty Images, Dora Šarić

Objavljeno: 11.06.2017. u 07:43

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p