MAKE UP

Kojim redoslijedom se nanosi make up?

Trikovi za besprijekoran make up 

kako nanositi make up

Ključ besprijekornog make upa je i u redoslijedu nanošenja pojedinih proizvoda. Ako želite smanjiti vrijeme koje ujutro provedete šminkajući se, a istovremeno postići najbolji look slijedite ove savjete i nanosite make up točno ovim redoslijedom. Osim besprijekornosti postići ćete da vam make up dulje traje.

 
1. Primer ili krema - Ovo je prvi korak koji će pripremiti kožu prije samog nanošenja make upa. Odaberite između hidratantne kreme ili primera, nikako nemojte nanositi oboje jer za tim nema potrebe. Ako imate masniju kožu, posegnite za primerom, a ako je normalna do suha, uzmite hidratantnu kremu. Primer ili kremu nanesite na cijelo lice i vrat i pustite nekoliko minuta da se upije.

2. Šminka za oči - Sjenilo, tuš i maskara idući su na redu i to točno tim redoslijedom. Ako radite smokey eyes look znate i same da je on vrlo neuredan. Ako make up započnete ovim korakom vrlo lako ćete popraviti neuredne pogreške koje napravite. Najprije nanesite sjenilo, zatim definirajte oči tušem i na kraju stavite maskaru. Ako bi prvo stavili maskaru, a tek onda sjenilo, trepavice bi vam mogle biti pune sjenila.

3. Puder i korektor - Korektor se uvijek nanosi nakon pudera. Prvo nanesite tanki sloj pudera i zatim korektor na problematične dijelove i dobro ga izblendajte. Ako imate jako problematičnu kožu nakon korektora ponovno nanesite tanki sloj pudera. 
 
kako nanositi make up

4. Bronzer i rumenilo - Bronzer se koristi kako bi dali toplinu cijelom licu, a rumenilo kako bi dali prirodno rumenu boju onim dijelovima lica koje smo prekrili puderom. Najprije nanesite bronzer na čelo, rubove nosa i ispod najvišeg dijela jagodica, a zatim na mjesta gdje se inače prirodno rumenite, nanesite rumenilo. Kada bi nakon rumenila nanosili bronzer, prekrili bi roskastu boju i rumenilo se uopće ne bi vidjelo.

5. Ruž ili sjajilo - Ako se odlučite za jarku boju, obavezno prije nanošenja ruža obrubite usne olovkom kako bi vam linija ruža bila precizna, a ruž postojaniji. Sjajilo također nanosite u ovom koraku jer ako ga nanesete prije mogli bi ga razmazati nanoseći ostale proizvode.

6. Sjenilo ili gel za obrve - Neka vam ostatak make upa diktira koliko jake će biti vaše obrve. Ako volite prirodan izgled posegnite za gelom u boji ili prozirnom verzijom. Ako pak volite jače obrve, popunite ih sjenilom. S obzirom na to da su obrve okvir lica, ovaj korak je posljednji u make up rutini.

T.F.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 20.06.2016. u 10:47

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p