MAKE UP

Konturiranje lica za što prirodniji izgled

Vratite svom licu prepoznatljive sjene

Ne znamo jeste li dosad imale priliku čuti za konturiranje lica, no moramo vam priznati da ova napredna tehnika, ukoliko je dobro izvedena, može učiniti čuda u naglašavanju strukture i definicije vašeg lica.

Kada nanesete podlogu, lice ustvari lišite svih nepravilnosti, ali i njegovih prirodnih sjena. Konturiranje, odnosno sjenčanje lica, može pomoći da barem malo prirodnog vratite licu, stvarajući nove sjene i naglašavajući kosti lica.


Kada birate proizvod s kojim ćete izvesti ovu tehniku, uzmite u obzir tip podloge koju inače koristite. Ako nosite vlažnu, tekuću podlogu, odaberite kremasti bronzer, a ako koristite puder u kamenu, odaberite također puderastiji proizvod za konturiranje. Za početnice, potonja varijanta možda je najbolja, budući je mnogo lakše napraviti grešku pri izvođenju tehnike s kremastim bronzerom.


U redovima profesionalne kozmetike nalazi se nekoliko solidnih alata za postići dobro konturirano lice. Jedan od njih je Make Up For Ever Sculpting Kit, ali ukoliko možete pronaći vrlo mat puder, kao što je Tarte Matte Waterproof Bronzer, bit će to jednako dobro rješenje. Glavna misao vodilja nek vam ipak bude da vaš bronzer ne smije sadržavati shimmer. Vaše lice nije prirodno svjetlucavo, pogotovo ne u sjenama.

 

Kada odabirete idealnu nijansu, uzmite u obzir ton prirodnih sjena vašeg lica. Ako imate vrlo svjetlu kožu, odaberite vrlo svjetli bronzer, a ako je vaša koža tamnija, odaberite za nijansu tamniji bronzer od boje podloge. Na vrlo tamnim tonovima kože, nanošenje highlightera nakon konturiranja bit će mnogo bitnije.

 

Lice
Ako ste odlučile izvesti tehniku konturiranja na svom licu, izaberite kosi kist, kao što je Make Up For Ever Double-Ended Version. želite da bude gust, ali i mekan kako biste postigle što prirodniji izgled.

Malo proizvoda uzmite kistom i pređite njime preko ruke; tako će pigment ostati na kistu, ali će biti jednakomjerno raspoređen i neće ostaviti napadne pruge na vašem licu. Nanesite bronzer ispod jagodice obraza, zaustavljajući se na otprilike pola puta i nastavljajući aplikaciju u malim kružnim pokretima. Ukoliko je vaše lice jako široko, proširite konturu do ruba kose te zatim do sljepoočnice, kako bi ga dobivena sjena vizualno stanjila.


Ako imate visoko čelo, malo bronzera možete nanijeti i uz gornji rub kose, kako bi vrh lica dobio na dimenziji.


Oči
Konturiranje možete postići i na drugim dijelovima lica i tijela. Primjerice na očima. Natečene oči neće izgledati toliko upadljivo ako uzmete tzv. crease brush i aplicirate malo bronzera u pregib kapka. Liniju možete produljiti do unutarnjeg kuta oka, na taj način vaš pogled će dobiti na dubini.


Nos
Ako imate široki ili iskrivljeni nos, nanošenje male količine proizvoda na vanjsku stranu nosa može učiniti da vaš nos izgleda ravno i definirano.

Brada
Još jedno popularno mjesto za konturiranje jest ispod brade. Ono će prikriti opuštenu kožu ili natečenost oko vrata. Koristeći isti kist kao i na obrazima, nanesite bronzer ispod svoje brade, zatim povucite liniju uz rub čeljusti, sve do ruba uha.


Tijelo
Koristeći istu tehniku kao i za lice, konturiranjem možete definirati i tijelo. Nanesite bronzer ispod ključne kosti ili između grudi kako bi vaš dekolte djelovao bogato i naglašeno.


Po završetku konturiranja i korištenja bronzera, ostao je još jedan mali korak. Highlighter, odnosno, posvjetljivač nanesite na jagodične kosti (ako ste konturirale lice) ili uz liniju obrva (ukoliko ste konturirale oči). Na taj način će vaš izgled biti potpuno definiran, a prirodne sjene privremeno vraćene licu.

 

Objavljeno: 23.08.2011. u 18:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p