MAKE UP

Konturiranjem do savršenog lica

Naučite u nekoliko koraka isklesati ljepše konture lica

Angelina Jolie 

Svjetski poznatim ljepoticama koje na crvenom tepihu uz veličanstvene toalete pokazuju i savršen make up zajednička je jedna stvar: dobro konturiranje. Vješto konturiranje može vas potpuno transformirati, a koristeći ove male trikove izvući ćete maksimum iz strukture kostiju svojeg lica.
 
Killer Colours

 

 Prva stvar koju trebate napraviti ako ste potpuni početnik u konturiranju je pronaći jagodične kosti. Uzmite olovku i položite je na obraz u smjeru od vrha uha do kuta usana. Ova linija će vam pomoći u razaznavanju granica jagodične kosti. Većina žena želi definirati upravo jagodice lica pa ćete proizvod za sjenčanje nanijeti upravo duž te linije i razvući ga dolje tako da neprimjetno blijedi u kožu. Počnite sa vrlo malim količinama proizvoda pa ga postupno nadograđujte na licu kako biste izbjegli preumjetni efekt. Linija konture se ne bi smjela protezati do usta već najviše do polovine obraza i na kraju bi trebala biti posve stopljena s kožom.


Ni slučajno ne pokušavajte konturirati lice rumenilom. Rumenilo licu treba dati dozu zdrave boje, dok konturiranje stvara novi facijalni oblik. Idealna boja proizvoda za konturiranje nije niti presmeđa niti presiva: pogotovo izbjegavajte bronzere koji vuku na narančasto i koji imaju svjetlucavi finiš. Ako imate masnu kožu, izbjegavajte i kremaste proizvode koji bi mogli početi kliziti s kože nakon nekoliko sati i radije odaberite proizvod u prahu s mat ili satenskim efektom. Za svjetlopute djevojke odličan je izbor Nars Olympia, a za srednje do tamne tonove kože bolji je izbor Smashboxov Step-By-Step Contour Kit

Nars Olympia  

 
Nakon što ste odredili idealnu dužinu linije koja će imitirati sjenu, kao i količinu proizvoda koji nanosite, vrijeme je za blendanje: koristite male cirkularne poteze kako biste stopili konturu s ostatkom lica. Pripazite da vaši potezi budu orijentirani na relativno malu površinu lica kako ne biste previše razvukli konturu, i da sjena bude koncentrirana tek uz sami rub kose. U slučaju da želite konturirati i nos, odnosno učiniti ga vizualno tanjim i definiranim, to možete postići nanošenjem vrlo male količine proizvoda za sjenčanje na rubove nosa.
 
Benefit High Beam

 

 

Za kraj, na vrh jagodica, tzv. kupidov luk tik iznad gornje usne i ispod luka obrva nanesite iluminator poput poznatog Benefitovog High Beama ili diskretniji Rouge Bunny Rouge Highlighting Liquid.

Jelena Skendžić
Poto: Instagram, PR, Killer Colours

Objavljeno: 10.01.2015. u 13:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p